Expozitia de pictura “Hedonia”

Iulius Mall Iași găzduiește în perioada 18 decembrie 2021 – 29 ianuarie 2022 o expoziție de pictură contemporană semnată de Carolina Harnagea și Madi Aștef.

Proiectul de expoziție „Hedonia” propune să faciliteze interacțiunea dintre artă și comunitate printr-un limbaj artistic care unifică prin mijloacele de expresie plastică de bună calitate. Evenimentul etalează portete, peisaje, flori, naturi statice și abstracte. Lucrările trasmit sensibilitate, forme și culori, un univers fascinant al introspecțiilor plastice pline de curaj și prospețime!

Vernisajul expoziţiei va avea loc luni, 20 decembrie 2021, ora 17.00 la Iulius Mall, etajul 2 și va fi prezentată de d-na critic de artă, dr. Mirela Ștefănescu.

Mi s-a întâmplat să mă nasc cu o genă în plus: pictura. Nu m-am întrebat de ce pictez, de când pictez, care este cauza care a declanșat procesul creator. A picta e un factor ontologic. „Hedonia” conturează un univers vizual care exprimă contemplația opulenței cromatice a unui asfințit, senzualitatea unor surâsuri și chipuri, voluptatea tristeții, re-compunerea muzicii universale, dansul lasciv dintre tradiție și balet ori plăcerea demiurgică a culorilor care transpun până și angoasele pandemice. Înt-un tot, „Hedonia” este plăcerea superioară de a exista prin pictură” (Carolina Harnagea).

Mă consider un alchemist primar. Primul model al picturii mele este Natura însăși. Frenezia pastelată a florilor, percepută ca o expresie a Frumosului, este singura mea țintă. Unui astfel de spectacol floral, omul poate să raspundă prin puritate și senzual. Sper ca penelul meu a surprins acest dialog. Pentru mine, pictura este Aurul, Aerul și Marele sens al vieții” (Madi Aștef).

Expoziția poate fi vizitată zilnic la Iulius Mall Iași, etaj 2, între orele 10.00 – 21.00.

INFO

Iulius Mall

Complex Studentesc Tudor Vladimirescu, Iasi

Web: www.iuliusmall.com

FBwww.facebook.com/IuliusMallIS

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: