Expoziția de pictură “Conexiuni” semnată de Ofelia Huțul

afis-ofelia-hutul-conexiuni-iasiGaleriile de Artă “I” ale Centrului de Studii Europene – U.I.A.C. găzduiesc în perioada 10 – 20 decembrie 2013 expoziția de pictură “Conexiuni” semnată de artistul plastic, profesor dr. Ofelia Huțul, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași.

  • Vernisajul creațiilor artistei va avea loc pe data de 16 decembrie 2013, ora 16.30.

Cu acest prilej va fi lansat și albumul de artă “OFELIA HUȚUL – CON-SACRARE. TREPTE ALE DEVENIRII”, volum coordonat de  conferențiar univ. dr. Emanuela Ilie.

Evenimentul va fi inaugurat de directorul Centrului de Studii Europene Iași, profesor univ. dr. Gabriela Carmen Pascariu.

Conceptul expoziției de pictură „Conexiuni”

Nevoia mea de comunicare prin culoare și formă, este, desigur, o modalitate a-mi împărtăși atât propriile concepții despre viață cât și experiențele constructive în beneficiul celorlalți; este, de fapt, o nevoie tandră de dăruire ce nu trebuie risipită.

Consider că împlinirea celor mai frumoase visuri ale unui individ, trebuie să fie în fond devenirea, realizarea întregii colectivități din care el face parte și desigur materializarea unor idealuri ale unui grup trebuie să preocupe pe fiecare cetățean în parte.

Este, în final, conștientizarea faptului că, prinși în conexiuni implacabile, inevitabile, trebuie să ne asumăm greșelile celorlalti pe care (și) noi le-am fi putut împiedica și că altruismul și implicarea personală (constructivă) poate schimba destinul colectiv.

Sunt mesaje pe care doresc să le transmit publicului meu, privitorilor creațiilor mele, care deja s-au obișnuit să vadă în lucrările mele o artă militantă pentru armonie universală, pentru liniște, stabilitate și sigurantă.

Pânzele mele sunt invitații la redescoperirea frumosului general valabil și a echilibrului, pentru realizarea cărora noi trebuie să ne metamorfozăm neîncetat, să ne preschimbăm în oameni mai buni.

Vă invit să parcurgeți sferele mele de interes în expoziția de pictură „Conexiuni” – în câte personaje imaginate de mine reușesc să se desprindă din păienjenișul cotidian, din limita și orizontul propriu, acordând întâietate celorlalți, doar prin comunicare, întelegere și uitare de sine.

Este o lume de visări, în care te poți simți mai implinit decât în lumea concretă, o lume ideală, spiritualizată și curată asemeni unui copil îngenuncheat la rugăciuni.

Artist plastic, profesor dr. Ofelia Huțul,

membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: