Expozitia de pictura ART D’ECHO

 

* miercuri, 7 decembrie, ora 17.00 * Ateneul Tatarasi

Vernisajul expozitiei ART D`ECHO, apartinand artistei Liliana Nastas Bratescu va fi prezentat de prof. dr. Petru Bejan si directorul Ateneului Tatarasi, dr. Liviu Bratescu.

Expozitia este deschisa publicului pana pe 7 ianuarie 2012.

Fidela tehnicilor experimentale in arta, tema care m-a preocupat pe parcursul facultatii cat si a masteratului, voi  expune la Ateneul Tatarasi noile mele creatii incadrate in curentul ART DECO.

Am ales ca titlu pentru aceasta expozitie un joc de cuvinte provenit de la acest nume: “ART D`ECHO”, nu din pretentia ca arta mea ar reprezenta un ECOU in viata artistica ieseana ci din dorinta de a transmite ca arta mea reprezinta un ECOU al trairilor mele interioare.

Expozitia este dedicata sarbatorilor de iarna in care bucuriile sunt sclipitoare iar decoratiunile de sarbatoare sunt predominate de nuantele aurii si argintii. Referitor la tehnica folosita, declar simplu: alchimia. Aceasta este valabila nu numai pentru aceasta expozitie ci, in general, pentru toate creatiile mele. In inconstienta mea artistica, combin vopsele fabricate pentru suporturi diferite, cu toate tipurile de diluanti, cu prafuri industriale, adezivi, lacuri, poliuretan, diferite tipuri de silicon, varuri etc., deseori obtinand reactii neasteptate, irepetabile.

Incantata de creatiile lui Jackson Pollock, am incercat, in tablourile din aceasta expozitie, sa obtin un “dripping” spatial, tridimensional, in care lucrarile sa fie conforme ideilor mele initiale dar in care sa exista gradul inevitabil de hazard. Am invatat sa “controlez” intr-o oarecare masura, picaturile tridimesionale, in unele cazuri reusind sa obtin o pseudo-filigranare.

Cu dorinta de a va transmite frumosul din inima mea, va invit sa incepeti sarbatorile de iarna  prin participarea la vernisajul expozitiei ART D`ECHO.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: