Expozitia de icoane “Grigorescu – Arta sacra”

Complexul Muzeal National ”Moldova” Iasi – Muzeul Etnografic al Moldovei, in parteneriat cu Directia Judeteana pentru Cultura si Patrimoniu National Iasi, Mitropolia Moldovei si Bucovinei si Manastirea Agapia, judetul Neamt, anunta vernisajul expozitiei de icoane GRIGORESCU- ARTA SACRA”, care va avea loc joi, 29 martie 2012, ora 17.00, la Muzeul Unirii, din str. Lapusneanu nr. 14.

Anual, in perioada pascala, Muzeul Etnografic al Moldovei organizeaza o expozitie de arta sacra. In acest an, publicul este invitat sa viziteze o expozitie de exceptie ce prezinta colectia de icoane Nicolae Grigorescu a Manastirii Agapia.

Icoanele, realizate de celebrul pictor in perioada 1859 – 1861, parasesc pentru prima data manastirea, pentru a oferi publicului iesean un adevarat regal expozitional.

La vernisaj va participa Inaltpreasfintia Sa Teofan, Mitropolit al Moldovei si Bucovinei si stareta Manastirii Agapia, Stavrofora Olimpiada Chiriac, impreuna cu o parte din soborul manastirii.

Expozitia va putea fi vizitata in perioada 29 martie – 29 aprilie 2012.

In aceeasi perioada, in parcul Muzeului Unirii va putea fi vizionata si  expozitia foto de autor „PRECUM IN CER ASA SI PE PAMANT. Calatorie foto prin lumea ortodoxa romaneasca” a artistei Cristina Nichitus Roncea.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: