Expozitia de grafica “Ireversibila memorie”, Vieriu Diana

ireversibila memorie

Expozitia care se deschide la Galeria de Arta GRAND HOTEL TRAIAN, pe 1 octombrie, contine atat lucrari in acrilic pe panza cat si lucrari in tempera pe hartie, fiind, din punctul de vedere al tehnicii, o expozitie mixta. “Ireversibila Memorie” – expozitia – se centreaza pe idea unei memorii fluide, curgatoare, niciodata aceiasi.

Memoria se comporta asemeni siajului unei nave, ea prinde brusc viata la trecerea unei “ambarcatiuni” (adica a unei noi zile, a unui eveniment….), se impregneaza de tot ce este imprejurul sau, apoi coboara in sine insasi, imbogatita sau distilata, tumultoasa ori linistita, complice sau aparent neparticipativa.

Inviata brusc de curiozitate sau actiune, memoria – mereu schimbatoare – se inscrie intr-un parcurs al carui inteles ne scapa deseori, dar niciodata aceeasi.

“Ireversibila Memorie” se doreste a fi NU un clopot intr-o catedrala, ci mai degraba un vant care misca schimbator toate frunzele: frunzele nelinistilor noastre, trecute si viitoare.

Vieriu Diana isi consuma viziunile in ritmul sau propriu, parcurgand o arta aparent lipsita de obstacole, de reveniri sau reinceperi tulburatoare. Penduland intre un fin suprarealism si observatia personala a tuturor amanuntelor care scapa celorlalti, arta sa confirma subtila idee a unei mereu innoitoare reveniri in prezentul curgator al memoriei sau in memoria schimbatoare a prezentului.

Vieriu Diana a avut in ultimii ani cateva expozitii personala in Liechtenstein, la Vaduz si in Elvetia, in cantonul Geneva. Expozitiile au fost fie acrilice pe panza, fie tempera pe hartie.De marturisit ca lucrarile sale s-au bucurat de un real succes mai ales in randul tinerilor, pentru care contactul cu visul este mai pregnant…

Expozitia este va fi  in perioada 1-30 octombrie 2016,  la Galeria de Arta Grand Hotel Traian.

INFO

Galeria de Arta ”Grand Hotel Traian”

Iasi, Piata Unirii nr.1

Web: www.grandhoteltraian.ro

FB: www.facebook/GaleriadeArtaGrandHotelTraian

PE ACEEASI TEMA:

EXPOZIȚIE DE GRAFICĂ – DUMITRU IONESCU DRAGAN

Experimentalism tematic – expozitia lunii august la Galeria de arta Grand Hotel Traian

Artistul plastic Marius Bucur-Sabo vă invită la expoziția de pictură – ”Complexitatea lumii”

Expoziția lunii decembrie 2018 la Grand Hotel Traian Iași

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Conversații cu Regele Mihai – lansare de carte

Concert SPAM – ”Cântecele care ne-au făcut”

EXPOZIȚIE DE PICTURĂ ,,TAINA LUMINII” – DORU CERNEA

„Datini și obiceiuri de iarnă. Măști de Anul Nou”

Scrie un comentariu: