Expoziția de fotografie “Swedish Dads”, adusă în premieră în Iași

 

afis-expozitie-swedish-dads-bj-iasi

Vernisajul expozitiei are loc luni, 5 decembrie la ora 18:00 la Sala de lectură de la  Biblioteca Judeţeană Gh. Asachi Iaşi. În cadrul vernisajului, invitați speciali vor susține câte un discurs despre proiectul Swedish Dads și despre importanța conștientizării și asumării egalității dintre bărbați și femei.Expozitia va sta in Iasi pana pe 10 ianuarie 2017.

Tinerii din Iași vor avea șansa să primească materiale despre oportunitățile de studiu din Suedia unde educația universitară este gratuită pentru cetățenii UE.

La vernisaj sunt invitați să vorbească cu această ocazie sunt: Laura Albu, Președinte Romanian Women’s Lobby, Dina Loghin, Președinte Fundația Șanse Egale pentru Femei, Dan Doboș, director Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” și Mihai Leontescu, consilier Ambasadei Suediei la București.

Expoziția „Swedish Dads” va sta în Iași până pe 10 ianuarie 2017, după următorul program: 5 – 6 decembrie la sediul central de la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi”, 7 – 21 decembrie la Palas Iași, 22 decembrie 2016 – 10 ianuarie 2017 la sediul central de la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi”.

Intrarea este liberă.

Creșterea copilului a fost în mod tradițional responsabilitatea femeilor, însă un număr tot mai mare de tați din Suedia au început să vadă avantajele concediului pentru creșterea copiilor, cât și pentru dezvoltarea unor relații strânse cu ei, de la o vârstă fragedă. Expoziția de fotografie Swedish Dads prezintă modul în care tații suedezi percep rolul bărbatului modern, în contrast cu rolul stereotipului tradițional, paternal.

Atunci când fotograful suedez Johan Bavman a devenit tată, a realizat că există o lipsă de modele masculine care să reprezinte un model de părinte. Acest lucru l-a determinat să creeze un album foto numit Swedish Dads, care prezintă barbați aflați în concediu paternal, alături de copiii lor. La rândul lui, albumul a condus la realizarea unei expoziții de fotografie Swedish Dads, bazată pe portretele unora dintre puținii tați care au ales să stea acasă timp de cel puțin șase luni, alături de copii www.johanbavman.se

 

Expoziția prezintă fotografiile a 25 de tați din Suedia, fiind un proiect comun între Swedish Institute, Ambasada Suediei din Bucureşti / Sveriges ambassad i Bukarest, Centrul Filia, Biblioteca Judeţeană Gh. Asachi Iaşi, Palas Iasi și Europe Direct Iași.

INFO

Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi

Sediul central: Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10

Tel/Fax: 0332/110044

E-mail programe@bjiasi.ro

Web: www.bjiasi.ro

FB: www.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: