Expoziția de fotografie subacvatică „Get Closer” | Galeria ”La Gard”

Galeria „La Gard” a Casei de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași găzduiește în perioada 9-29 august 2021 expoziția de fotografie subacvatică „Get Closer”, semnată Alin Miu. Vizitatorii vor putea descoperi în cele mai mici detalii animale marine, de la melci sau crabi până la rechini sau diavoli de mare, habitatul și culorile mării.

Cadrele sunt macro sau portret și evidențiază detalii ce sunt greu sesizabile cu ochiul liber în natură.
Alin Miu este pasionat de scufundări și de 15 ani face fotografie subacvatică încercând să aducă la suprafață minunata lume a Mărilor și Oceanelor.

Una din regulile fotografiei subacvatice este să fii cât mai aproape de subiect. Atunci când subiectul umple cadrul, știi că ești destul de aproape să obții o fotografie reușită. Aparent simplu, să fotografiezi animale marine este foarte dificil pentru că acestea se bazează pe regula de autoconservare și se retrag atunci când te apropii de ele. Ca fotograf subacvatic trebuie să ai cunoștințe despre animalul marin pe care dorești să-l fotografiezi, despre comportamentul său, arealul și modul în care poți să interacționezi cu acesta”, a spus artistul.

Alin Miu are un blog unde împărtășește din experiența personală celor interesați de fotografia subacvatică, informații despre locații, ce tehnici sunt folosite și ce echipamente de scufundări trebuie să folosească un fotograf pentru a obține cele mai bune imagini. Cei care vor să descopere fascinanta lume marină pot accesa site-ul artistului : www.fishtale.ro

INFO

Casa de Cultura ”M. Ursachi”

Parcul Copou, Iasi

www.culturacopou.ro

www.facebook.com/culturacopou

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: