Expozitia de fotografie: PALAS – Shooting Under Construction

O expozitie de fotografie despre lucrarile din santierul ansamblului urbanistic PALAS a fost vernisata marti, 18 ianuarie 2011, in Iulius Mall.

50 de imagini de peisaj industrial, surprinse diferit si viu colorat, sunt marturii ale aventurii tehnice si umane pentru construirea orasului din inima Iasiului, proiectul de tipul „lifestyle center”, unic in Romania, care include o zona comericiala, office clasa A, una hoteliera de 4 si 5 stele, apartamente, cea mai mare parcare subterana din Romania si o gradina publica de 50.000 mp.

Peisajul industrial, geometriile cladirilor, chipurile, dar mai ales gesturile echipelor de constructie ale PALAS, constituie un material fotodocumentar realizat de Gabriela Dobos (PRO IMAGE Photo Agency), membru al asociatiei fotografice FotoIASI, colaborator Mediafax Foto si Intact Images, aflata la a doua expozitie personala de fotografie si cea de-a treia colectiva.

Colectia de instantanee „PALAS – Shooting Under Construction” a primit, recent, Diploma de Merit din partea Ministerului Culturii si Patrimoniului National, Institutului Cultural Roman, Federatia Internationala de Arta Fotografica (F.I.A.P.) si Asociatiei Artistilor Fotografi din Romania (A.A.F.R.) si este organizata in cadrul Festivalului National cu participare internationala „Luna Fotografiei din Romania”, editia 2011.

Cele 50 de imagini vor fi prezentate de Ozolin Dusa (F.I.A.P) si vor fi vernisate marti, 18 ianuarie 2011, in Iulius Mall, langa Libraria Carturesti. „PALAS – Shooting Under Construction” va sta pe sevalete si simeze pana pe 21 februarie 2011.

Un proiect fotografic asemanator care a surprins dinamica santierului PALAS a fost derulat de compania Iulius Group cu studentii si masteranzii Sectiei Foto-Video a Universitatii de Arte „George Enescu” din Iasi, materializat cu tiparirea unui album fotografic, o expozitie foto colectiva, imaginile putand fi vizualizate pe pagina Facebook a ansamblului PALAS Iasi.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: