Expozitia de fotografie “Oameni ai Iasului” (FOTO)

Artistul Adrian Serghie ne invita in perioada 7-28 aprilie 2012 sa ii admiram expozitia de fotografie “Oameni ai Iasului”, gazduita de Libraria Carturesti (Iulius Mall – etajul 2). Aceasta expozitie este prima din seria “Oameni ai Iasului”, serie ce are menirea de a aminti iesenilor oamenii de valoare ai acestui oras.

“Am ales sa prezint iubitorilor de fotografie chipuri care fac Iasul mai frumos, mai bun, personaje care inspira, despre care stim ca exista, la locurile lor de munca, contribuind la viata comunitatii. Doresc sa mentionez ca nu sunt fotograf, dar iubesc fotografia. In liceu am studiat sculptura, iar in facultate grafica. In fotografie pun in aplicare bazele unei compozitii plastice, ma folosesc de ceea ce am invatat in liceu si facultate: incadrare, unghiuri, dinamica, tonuri, perspective etc.” (Adrian Serghie)

Primele personalitati ce fac obiectul acestei expozitii sunt: Ion Mitican, Olga Rusu, Ioan Agapi, Dorian Geba, Aurica Ichim, Dumitru Grumazescu, Cristina Mihailescu Stefania. Fiecare dintre acestia a adus un plus vietii culturale si intelectuale a Iasului.

“’Oameni ai Iasului’ vine ca o multumire a celor ce m-au ajutat la acest proiect si la  multe altele. Cu aceasta expozitie am reusit sa prezint cateva din persoanele care fac Iasul un oras mai bun, mai frumos, mai cultural, dar si care m-au sustinut inca de la inceput. Din pacate, timpul nu mi-a permis sa fotografiez mai multe persoane. Initial pe lista erau mult mai multe persoane, care sper sa apara in cea de-a doua parte a acestui proiect.”, a declarat Adrian Serghie.

Adrian Serghie este masterand al Universitatii de Arte “George Enescu” din Iasi, sectia Grafica publicitara si a realizat pana in prezent numeroase expozitii colective si personale, printre care: “Atunci, acum”, “Noaptea alba a strazii Lapusneanu”, “Iasul fara culoare” si “IS-12-BCU”. De asemenea, este fondator si administrator al paginii de Facebook “Iasi (fotografii vechi)”.

Autor:  Stefanut Cojocaru (Universitatea “Al. I. Cuza” din Iasi, Comunicare si Relatii Publice – Anul II, Grupa 3)

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: