Expozitia de fotografie: “Mainile scriitorilor” de Hannah Assouline

5 – 31 martie (luni-vineri: 09.00-21.00; sambata: 09.00-14.00)
Spatiul de expozitie, Institutul francez Iasi

INTRAREA LIBERA
In cadrul Lunii Francofoniei

Prezentarea expozitiei in prezenta autoarei – Joi, 29 martie, 18.00
Spatiul de expozitie, Institutul francez Iasi

De cativa ani, Hannah Assouline realizeaza numeroase „portrete” de maini de scriitori. Deoarece, intr-o serie precedenta, avusese ca zona de interes mainile muncitorilor, fotografa afirma ca a descoperit in cazul scriitorilor, a caror mana reprezinta un instrument al scriiturii in sine, o tensiune – in orice caz, o maniera de a apuca, de a prinde – comparabila.
Organizata in cadrul Lunii Francofoniei, aceasta expozitie va prezenta publicului o serie de 33 de fotografii ale unor scriitori francofoni, printre care: Philippe Soupault, Claude Lévy Strauss, Philippe Sollers, Jacques Derrida, Françoise Sagan, Edgar Morin etc.

Hannah Assouline s-a nascut in 1956 la Colomb-Béchar in Algeria. A debutat ca fotograf la „Nouvelles Littéraires” si a participat la crearea saptamanalelor cu difuzare nationala „L’événement du jeudi” si „Marianne”. Este membra a Agentiei Opale si se consacra fotografiei de scriitori. Expozitii la: Paris, Berlin, Munchen, Innsbruck etc.

Vineri, 30 martie, fotografa se va intalni cu studentii Universitatii de Arte „George Enescu” din Iasi in cadrul unui atelier avand ca tematica „Fotografia de presa. Portretul”.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: