Expozitia de fotografie ”Lumini Pascale”, Marius Romila

Afis-Lumini-Pascale

Asociaţia „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi în parteneriat cu artistul fotograf ieșean Marius ROMILA organizează expoziția « LUMINI PASCALE » în Turnul GOLIA, parte a Ansamblului Monument Istoric Mănăstirea Golia.

Expoziţia cuprinde un număr de 52 de fotografii  care ne introduc în atmosfera Sărbătorilor Pascale.
Artistul ne prezintă într-o ipostază foarte realistă imagini ale elementelor care ne marchează și devin foarte importante pentru noi în aceste zile de tainice trăiri sufletești: biserica, icoana, lumina lumânărilor, Iisus pe cruce, cerul , mielul, ouăle roșii, cozonacul.

Imaginile ne pătrund de acea stare specială pe care Sărbătoarea Învierii ne face pe noi toți creștinii să o trăim și ne îndeamnă la reflecție. Prin fiecare fotografie expusă artistul ni se adresează și ne spune  simbolic nouă celor care privim la fotografiile sale “Hristos a Inviat“ , iar noi cu siguranță îi răspundem “Adevarat a Inviat” .

În același timp, fotografiile expuse nu ne lasă să uităm de tradiționalele ouă încondeiate , care ne reprezintă pe noi românii ,  ne reamintesc că românul s-a născut înzestrat de Dumnezeu cu un simț artistic deosebit, cu o aplecare spre meșteșug, care ne-a adus de atâtea ori recunoașterea și aprecierea străinilor.

Artistul fotograf ieșean Marius Romila continuă să ne surprindă cu efervescența imaginației și creației sale, fotografiile ouălor roșii și a celor încondeiate fiind deosebit executate, încât ai senzația că le poți atinge, că le poți lua din coș.

Ca un liant între simțul artistic, tradiție și meșteșug , laic și religios , Asociația ieșeană Communio va fi alături de noi , îmbogățind  expoziția de fotografie cu câteva coșuri cu ouă încondeiate de copiii ce au luat parte la proiectul foarte inspirat al acestei asociații,  intitulat “Vin Paștile“, ajuns anul acesta la a șaptea ediție.

Vernisajul expoziției are loc loc joi, 09 aprilie 2015, ora 17:00, în Turnul GOLIA, et.1. , expoziția putand fi vizitată  în perioada 09.04.2015-30.04.2015.

Expoziţia se desfăşoară sub patronajul Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România.

Asociația „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi a fost înființată în cadrul Proiectului „Reabilitarea și dezvoltarea turistică a ansamblului monument istoric Mănăstirea Golia”, proiect premiat în anul 2012 cu premiul Uniunii Europene si al organizației europene Europa Nostra pentru Patrimoniul Cultural  la secțiunea CONSERVARE.

INFO

Asociatia “Centrul de Promovare Turistica” Iasi

E-mail: office@iasi-info.ro

Telefon: 0332/408.548, 0743/899.218

Web: www.iasi-info.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: