Expozitia de fotografie “Iasi in Epoca Unirii de la 1859”

Expozitia are loc in Turnul Manastirii Golia si este deschisa publicului, pana pe data de 4 februarie 2011, de luni pana joi, in intervalul orar 10.00-16.00.

Scopul expozitiei este de a promova monumentele istorice devenite astazi obiective turistice din judetul Iasi, ilustrate in contextul Unirii de la 1859. Totodata expozitia isi propune sa arate momente ale Unirii de la 1859.

In cadrul expozitiei “Iasi in Epoca Unirii de la 1859” sunt prezentate o serie de 30 de fotografii si imagini de epoca ce ilustreaza monumente ca Manastirea Golia, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Universitatea de Medicina, Institutul de Anatomie, Catedrala Mitropolitana, Biserica si Spitalul Sfantul Spiridon, Filarmonica Iasi, Manastirea Trei Ierarhi, Teatrul Mare din Copou, Castelul de la Miclauseni, Manastirea Frumoasa, fostul Palat Principal (actualul Palat al Culturii), Biserica Barnovschi precum si imagini diverse cu orasului Iasi.

Fotografiile sunt reproduceri dupa imagini puse la dispozitie de Directia Judeteana a Arhivelor Nationale si Anticariatul “Dumitru Grumazescu”.

Intrarea este libera.

Organizator: Asociatia “Centrul de Promovare Turistica” Iasi in parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi si Consiliul Judetean Iasi.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: