Expoziția de fotografie ”Hopa Mitică” – ”Foto-sucituri” de Claudiu Bîrliba

Casa de Cultură ”Mihai Ursachi” a Municipiului Iași, Clubul Fotografilor din Iași si Galeria de Artă ”La Gard” va invita la expoziția de fotografie ”Hopa Mitică” – ”Foto-sucituri” de Claudiu Bîrliba.

În această expoziție sunt cuprinse șaptesprezece experiențe sucite, cu alte cuvinte, ”Hopa Mitică” este matrioșca pusă fix în cap, sunt reprezentate legături dintre pământ și oameni, sentimente, trăiri și povești de o secundă. E lumea noastră. Lumea în care trăim. O lume anapoda, o lume întoarsă pe dos, o viață în care uneori valorile se modifică, în care oamenii devin umbre pe asfalt.

Lumea asta nu mai e reală. Totul e virtual, discuțiile, afișarea, până și promovarea lor tot undeva în neant există. Ne punem întrebarea dacă putem exista doar noi? Oare mai putem respira fără butoane? Putem doar să ne jucăm?”Suciturile” pe care le privești sunt jocuri de pe străzile ființei tale. Oprește-te și sucește-le în mintea ta! Eu nu inventez roata, eu doar o învârt. Nici nu mi-am propus să scrijelesc inima, ci îmi doresc doar să o întoc și pe partea cealaltă, pe acea parte prea puțin știută și simțită. Mitică sunt eu, ești tu. ”Hopa” e tăvălugul zilei, al clipelor de acum. Ne mai regăsim oare sau clipele ne regăsesc pe noi? Pe noi altfel? Îmi doresc să țin lumea în clipe. Lumea mea, poate și a ta, poate nu… Sau poate a noastră. Sau lumea aceea străină de tine și de mine. Dar alta mai este? Care e aceea? Cum arată? Cum se simte?

Lume…. nu te înțeleg! Sucită cum ești, te întorci spre noi așa cum și noi ne întoarcem spre tine. Mai stai locului! Mai oprește-te să înțeleg și eu clipe! Mai oprește-te…. la o joacă de copil! Hopa Mitică!

Perioada expozițională: 13 martie – 31 martie 2017. Vernisaj: marți, 14 Martie, 2017, ora 18:30, Sala „Diotima” a Casei de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi – Parcul Copou. Afiș: Florin Aioanei. Partener: “Cosmos Foto Digital” – Braşov. Mediatizare: Constantin Ciofu.

INFO

Casa de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi

Bd. Carol 1, Parcul Copou, Iasi

Web: clubulfotografiloriasi.ro

FB: www.facebook.com/clubulfotografiloriasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: