Expozitia de fotografie “Descoperiri arheologice din Germania”

Expozitia de fotografie “Descoperiri arheologice din Germania – valori ale creatiei universale” organizata de Centrul Cultural German Iasi si Complexul Muzeal National “Moldova” este gazduita de Muzeul Unirii in perioada 11 aprilie – 8mai, in cadrul seriei de evenimente CafeKultour 2011.

Expozitia a fost initiata de catre Institutul German de Arheologie din Berlin (departamentul Eurasia) si inaugurata de catre Excelenta Sa Andreas von Mettenheim, ambasadorul Germaniei in Romania, prof. dr. Svend Hansen, Directorul Departamentului Eurasia din cadrul Institutului German de Arheologie si prof. univ. dr. Nicolae Ursulescu de la Facultatea de Istorie din cadrul Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.

Expozitia de fotografie “Descoperiri arheologice din Germania” prezinta in imagini descoperirile arheologilor efectuate pe teritoriul german. Aceste descoperiri dateaza din paleolitic si pana in perioada migratiilor.

In cadrul expozitiei puteti sa va delectati privirile cu obiecte cum ar fi: celebrul disc ceresc de la Nebra din secolul al XVII-lea i.Hr., tezaurul din aur de la Eberswalde, celebra palarie de aur de la Schifferstadt dar si cu multe alte descoperiri arheologice.

Organizatorii va invita sa vizitati aceasta expozitie pana pe data de 8 mai.

Autor: Anca Ioana Coman (UAIC, Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politice – Comunicare si Relatii Publice)

GALERIE FOTO


ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: