Expozitia de fotografie “Descoperiri arheologice din Germania” – valori ale creatiei universale

In cadrul seriei de evenimente CafeKultour 2011, Centrul Cultural German Iasi si Complexul Muzeal National “Moldova” Iasi au placerea de a va invita la expozitia de fotografie “Descoperiri arheologice din Germania”, la Muzeul Unirii.

Expozitia de fotografie “Descoperiri arheologice din Germania” prezinta in imagini piese de exceptie rezultate in urma cercetarilor arheologice efectuate in spatiul german, descoperirile fiind datate din paleolitic pana in perioada migratiilor. Printre acestea, mentionam celebrul disc ceresc de la Nebra  din secolul al XVII-lea i.Hr., al carui cod astronomic secret inca nu a fost elucidat, celebra palarie de aur de la  Schifferstadt, precum si tezaurul din aur de la Eberswalde (secolul 9 i.Hr.). Manifestarea documenteaza trecutul celtic si germanic al teritoriului Germaniei, contactul cu Roma precum si alte faze importante ale istoriei pe care doar descoperirile arheologice le pot dezvalui.

Expozitia a fost initiata de catre Institutul German de Arheologie din Berlin (departamentul Eurasia), fiind organizata la Iasi in colaborare cu Complexul Muzeal National “Moldova” Iasi, unde va fi inaugurata de catre Excelenta Sa Andreas von Mettenheim, ambasadorul Germaniei in Romania, Prof. dr. Svend Hansen,  Directorul Departamentului Eurasia din cadrul Institutului German de Arheologie, si Prof. univ. dr. Nicolae Ursulescu de la Facultatea de Istorie din cadrul Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.

Organizatori: Centrul Cultural German Iasi, Institutul German de Arheologie Berlin,  Complexul Muzeal National Moldova Iasi – Muzeul de Istorie a Moldovei – Muzeul Unirii, Institutul de Arheologie Iasi

Expozitia va fi gazduita la Muzeul Unirii pana pe 8 mai.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: