Expozitia de fotografie ”Atlasul frumusetii” la Acaju

atlas-of-beauty

Până pe 13 martie 2015,  pereții Acaju găzduiesc câteva fotografii din proiectul îndrăzneț al Mihaelei Noroc, ”Atlasul Frumuseții”.

DESPRE

Mihaela Noroc

Sunt un fotograf de 29 de ani din Bucuresti. Imi place sa calatoresc si pana acum am vizitat mai mult de 60 de tari, cu aparatul de fotografiat pe umar si rucsacul in spate. Imi plac bulevardele moderne din Tokyo sau strazile aglomerate din New York, dar iubesc si comunitatile izolate unde oamenii traiesc ca acum 200 de ani, iar eu pot dormi in casele lor. Ma incanta sa cunosc oameni cat mai diversi, sa merg dincolo de suprafata, sa descopar latura lor pura si autentica, ca s-o fotografiez. In ultimii ani am muncit din greu pentru a crea un proiect romanesc, unic in lume: Atlasul Frumusetii / The Atlas of Beauty.

Atlasul Frumusetii

Acum 18 luni am inceput o calatorie in jurul lumii. Am vizitat 34 de tari cu proiectul meu, fotografiind sute de femei. Pe cateva dintre ele le puteti vedea in aceasta prezentare. Dar e doar inceputul. Dorinta mea e sa continui pentru multi ani acest studiu despre frumusete, sa realizez o adevarata enciclopedie a femeilor lumii, sa creez un proiect romanesc cunoscut in intreaga lume. In opinia mea frumusetea inseamna sa fii tu insati. Adica naturala, pura, autentica, particulara, nu neaparat slaba, inalta sau in pas cu tendintele modei.

Frumusetea e diversitate

Frumusetea e in ochii privitorului, iar ochii sunt intodeauna altii. De aceea suntem frumosi pentru ca suntem diferiti si ar trebui sa pretuim asta. Din Stockholm, pana la triburile africane si din Rio de Janeiro, pana in Anzii sudamericani, calatoresc ca sa surprind chipuri naturale si diverse. Poate peste 50 de ani aproape toate femeile din lume se vor imbraca si comporta la fel, datorita tendintei de uniformizare. Eu sper ca proiectul meu va ramane un martor al culturilor si traditiilor din timpurile noastre.

Pe Mihaela o puteți urmări pe Instagram, Facebook, Tumblr. Pentru a o ajuta pe Mihaela sa-si continue proiectul CLICK AICI

INFO

Cafeneaua Acaju

Str. Sf. Sava 15, 700073, Iasi

Web: www.la-acaju.ro

FB:www.facebook.com/AcajuCafenea

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: