Expozitia de fotografie „Fauna si habitatele acvatice din Moldova”/ 2 – 14 februarie

Expozitia de fotografie „Fauna si habitatele acvatice din Moldova"/ 2 – 14 februarie afis iasi www.iasifun.roGrupul Sistemis va invita in perioada 2 – 14 februarie la expozitia de fotografie „Fauna si habitatele acvatice din Moldova”, dedicata Zilei Mondiale a Zonelor Umede, sarbatorita in fiecare an pe 2 februarie.

UNDE

Expozitia este gazduita de Muzeul de Stiinte Naturale din Iasi (Bulevardul Independentei, nr. 16).

Programul de vizitare:

  • Marti – Duminica: 9.00 – 15.00

Tot cu aceasta ocazie, voluntari din Grupul Sistemis vor merge la Scoala din localitatea Vladeni pentru a sustine o prezentare ce va avea ca tema “Zonele Umede din Moldova”, cu o parte special dedicata Elesteelor Jijiei si Miletinului.

Conventia asupra zonelor umede de importanta internationala, in special ca habitat al pasarilor acvatice, semnata la Ramsar, in Iran, in 1971, a stabilit data de 2 februarie ca Zi Mondiala a Zonelor Umede. Prin Legea nr. 5 din 25 ianuarie 1991, Romania a aderat la Conventia „RAMSAR”.

Obiectivul acestei Conventii este acela de a conserva zonele umede, fauna si flora care servesc ca habitat al pasarilor acvatice si care constituie cele mai importante resurse de valoare ecologica, economica, naturala, stiintifica si recreativa.

Ziua Mondiala a Zonelor Umede

Anul acesta, Ziua Mondiala a Zonelor Umede se sarbatoreste sub deviza „Zonele umede au grija de apa, ocazie de a sublinia importanta conservarii si utilizarii durabile a zonelor umede.

2013 este Anul International al Natiunilor Unite pentru Cooperare in domeniul Apei si este o oportunitate ideala pentru Conventia de la Ramsar sa observe legatura intre apa si zonele umede: fara zone umede nu va mai fi apa si fara apa nu vor mai exista zone umede.

Grupul SistemIS

Asociatia Grupul SistemIS este o organizatie non-guvernamentala infiintata in Iasi la inceputul anului 2012 de catre tineri cercetatori, cadre didactice universitare, absolventi si studenti din domeniile biologie si geografie.
Grupul SistemIS a luat fiinta din dorinta de a aduce un sprijin mediului inconjurator si societatii in care traim si isi propune studierea si protectia mediului inconjurator, promovarea eficientei energetice si a dezvoltarii durabile, sprijinirea dezvoltarii si valorificarii durabile a resurselor turistice naturale si umane, educarea diferitelor categorii de public privind temele mentionate, precum si promovarea ecoturismului.

Pentru informatii suplimentare, puteti vizita pagina: www.sistemis.org

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: