Expozitia de fotografie „Fauna si habitatele acvatice din Moldova”/ 2 – 14 februarie

Expozitia de fotografie „Fauna si habitatele acvatice din Moldova"/ 2 – 14 februarie afis iasi www.iasifun.roGrupul Sistemis va invita in perioada 2 – 14 februarie la expozitia de fotografie „Fauna si habitatele acvatice din Moldova”, dedicata Zilei Mondiale a Zonelor Umede, sarbatorita in fiecare an pe 2 februarie.

UNDE

Expozitia este gazduita de Muzeul de Stiinte Naturale din Iasi (Bulevardul Independentei, nr. 16).

Programul de vizitare:

  • Marti – Duminica: 9.00 – 15.00

Tot cu aceasta ocazie, voluntari din Grupul Sistemis vor merge la Scoala din localitatea Vladeni pentru a sustine o prezentare ce va avea ca tema “Zonele Umede din Moldova”, cu o parte special dedicata Elesteelor Jijiei si Miletinului.

Conventia asupra zonelor umede de importanta internationala, in special ca habitat al pasarilor acvatice, semnata la Ramsar, in Iran, in 1971, a stabilit data de 2 februarie ca Zi Mondiala a Zonelor Umede. Prin Legea nr. 5 din 25 ianuarie 1991, Romania a aderat la Conventia „RAMSAR”.

Obiectivul acestei Conventii este acela de a conserva zonele umede, fauna si flora care servesc ca habitat al pasarilor acvatice si care constituie cele mai importante resurse de valoare ecologica, economica, naturala, stiintifica si recreativa.

Ziua Mondiala a Zonelor Umede

Anul acesta, Ziua Mondiala a Zonelor Umede se sarbatoreste sub deviza „Zonele umede au grija de apa, ocazie de a sublinia importanta conservarii si utilizarii durabile a zonelor umede.

2013 este Anul International al Natiunilor Unite pentru Cooperare in domeniul Apei si este o oportunitate ideala pentru Conventia de la Ramsar sa observe legatura intre apa si zonele umede: fara zone umede nu va mai fi apa si fara apa nu vor mai exista zone umede.

Grupul SistemIS

Asociatia Grupul SistemIS este o organizatie non-guvernamentala infiintata in Iasi la inceputul anului 2012 de catre tineri cercetatori, cadre didactice universitare, absolventi si studenti din domeniile biologie si geografie.
Grupul SistemIS a luat fiinta din dorinta de a aduce un sprijin mediului inconjurator si societatii in care traim si isi propune studierea si protectia mediului inconjurator, promovarea eficientei energetice si a dezvoltarii durabile, sprijinirea dezvoltarii si valorificarii durabile a resurselor turistice naturale si umane, educarea diferitelor categorii de public privind temele mentionate, precum si promovarea ecoturismului.

Pentru informatii suplimentare, puteti vizita pagina: www.sistemis.org

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Romanian Creative Week: festival de modă, concerte și tabără muzicală, cinematografie și arte vizuale

Sneakerși în ediție limitată la GRID, noua locație din Palas

Expoziție inedită de construcții LEGO, la Iulius Mall Iași

VegFest Iași, 4-6 iunie 2021

Scrie un comentariu: