Expoziția de arte vizuale “Dincolo de noi”, Ofelia Hutul

afis-ofelia-hutul

Până la sfărșitul acestei luni, Muzeul Unirii din Iași este gazda unui nou eveniment cultural înscris în registrul artelor vizuale.Organizat de Complexul Muzeal Național Moldova din Iași în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași, evenimentul o are drept invitată de onoare pe renumita  plasticiană ieșeană Ofelia Huțul.

În cadrul expoziției personale artista prezintă o selecție de lucrări reprezentative care aduc in atenția publicului un inedit exercițiu de creațivitate artistică și plastică.

Expoziția de arte vizuale “Dincolo de noi” ne invită să deslușim lumea fascinantă a pictoriței în care semnele și simbolurile originale ne vorbesc despre sentimentelele și trăirile afective ale autoarei în care ne regăsim și noi privitorii.

Iubitorii de artă sunt aşteptaţi la vernisaj,  joi,  18 iunie 2015 la ora 18.00. Expoziția va fi prezentată de d-l  profesor univ. dr.  Constantin Tofan.

Dincolo de tot ceea ce descoperă lumea la o prima vedere în noi, se ascund neliniști, complexe felurite, tristeți iremediabile, bucurii euforice, dorințe sau năzuințe de nemarturisit.  Arta mea are ambiția de a sonda subconștientul, de a decodifica motivația emoțiilor unor personaje marcate de sentimente speciale, evadând din rațiunea efemeră a prezentului în abstract, în arealul metaforic, acolo unde posibilitățile de cunoaștere sunt nelimitate, unde pot investiga eul profund al individului. Astfel, imaginez câte o “deschidere” adeseori în piepturile portretelor, prin care și privitorul să poata trece dincolo de limitele cognoscibilului, deslușind taine “de suflet”.  În lumea de dincolo de “fereastră” prinde contur trăirea adevărată dezbrăcată de conveniențe. Astfel pictura mea se deapănă liric pe spirala care conduce spre purificare, spre spiritualitate. Este un îndemn de a ne înalța din noi, spre noi.  Artist plastic, profesor dr. Ofelia Hutul

Evenimentul susține proiectul “Iași –  Capitală Europeană a Culturii 2021”.

INFO

Muzeul Unirii

Str. Al. Lapusneanu nr. 14,

Program vizitare: marti – duminica 10.00-17.00

www.palatulculturii.ro/muzeuunirii

www.facebook.com/MuzeulUnirii

PE ACEEASI TEMA:

Expoziția „Tadeusz Kościuszko – Prețul libertății”

Anul Józef Piłsudski la Iasi. Conferinta internationala si expozitie la Muzeul Unirii

Expozitia „Familia Regală la Iași (1916-1918). De la Refugiu la Marea Unire” este deschisa la Muzeul Unirii

”De la Unirea Principatelor la Marea Unire” – expoziția fotodocumentară

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

#gustarta – Atelierul de pictat vise

It’s okay to act crazy @Legend

Stand Up Comedy cu Marius Covache, Huțupaşu Viorel si Alexandru Sasha Robu

M-ai ranit la Corazon @Time Out

Scrie un comentariu: