Expoziţia de artă vizuală „Puerita Ludos”

Până pe data de 20 mai 2021 simezele Galeriei de Artă „N. N. Tonitza” din Iaşi găzduiesc expoziţia de artă vizuală „Puerita Ludos”. Ineditul eveniment cultural este o invitație adresată tuturor adulților care au suflete de copii.

Artista Oana – Daniela Drăgoi aduce în atenţia publicului studii personale care ne duc în lumea magică a copilăriei, etalând lucrări de pictură și instalație care au ca și centru de interes jocurilor din copilărie estetizate prin interpretări plastice care aduc în prim plan o lume colorată cu simboluri şi formule revalorificate conceptual.

Expoziţia va fi deschisă publicului şi poate fi vizitată de luni până vineri în intervalul orar 10.00 – 20.00 și sâmbătă și duminică în intervalul orar 15:00 – 20:00. Intrarea liberă!

Puerita Ludos, în traducere „jocurile copilăriei”, este o expoziție ce prezintă copilăria prin ochii copiilor cu tulburări din spectrul autismului. Totodată este o expoziție panotată după viziunea mea, viziune ce îmi amintește de copilărie și de jocurile de demult.

Această expoziție îmbină un stil abstract cu o tehnică mixtă de pictură cu degetele, palma și piciorul, cât și cu alte instrumente neconvenționale, care duc către rădăcinile picturii și anume picturile rupestre, dezvoltând astfel ideea că în copilărie se află rădăcina/seva din care creștem. Artist plastic, Oana – Daniela Drăgoi

INFO

Galeria “Nicolae Tonitza”

Str. Lăpuşneanu, nr. 7-9

T.  0232-210.066

Webwww.facebook.com/Uniunea-Artistilor-Plastici-Din-Romania-Filiala-Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: