Expoziția de Artă Vizuală „Povestea mea”, Ediția a II-a

AFIS-expo

În perioada 24 septembrie – 04 octombrie 2015, Fundația HECUBA în colaborare cu Centrul DIFAIN CSA, Primăria Municipiului Iași și Direcția de Asistență Comunitară Iași, vă invită la vernisajul expoziției “Povestea mea”, Ediția a II-a, care va avea loc joi, 24 septembrie 2015, la ora 16.00, în Sala S.T.E.P Iași (cladirea Cinema Victoria).

Invitația se face în contextul promovării activităților psiho-socio-educaționale, realizate în cadrul celor două centre, în beneficiul copiilor care provin din familii monoparentale cât și al copiilor cu părinții plecați la muncă în străinătate ce provin din medii defavorizate.

Deschiderea expoziției va fi însoțită de un moment artistic oferit de trupa de teatru DIFAINII, alcătuită din beneficiarii celor două centre.

„Povestea mea” este o invitație lansată de către beneficiarii celor două centre, pentru a afla “poveștile” lor de viață, povești descrise prin intermediul planului vizual, acesta cuprinzând elemente grafice, sculpturale si picturale, realizate din materiale reciclabile. De asemenea, “Povestea mea” invită la cugetare și acțiune concretă din partea comunității, în ceea ce privește diminuarea situației de vulnerabilitate ale acestor copii. Nu în ultimul rând, acest eveniment subliniază importanța educației nonformale în dezvoltarea psiho-socio-educațională a copiilor.

Beneficiarii direcți sunt copii cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani, susținuți de Primăria Municipiului Iași și de proiectul finanțat de Asociația Sternstunden Bavaria.

Fundația HECUBA are misiunea de a îmbunătăți situația socio-familială a familiilor monoparentale din medii defavorizate, din Municipiul Iași, de a susține incluziunea socială a tuturor membrilor ei în spiritul respectării drepturilor familiei, femeii și copilului.  Prin echipa de specialiști se urmărește creșterea gradului de intergrare socio-profesională și educațională a mamelor singure, să asigure condițiile decente de trai pentru mame și copii.

Centrul DIFAIN CSA (Diminuarea Inițială a Fenomenelor Actuale Întâmpinate în Nesupravegherea Copiilor Singuri Acasă) vizează, prin implementarea proiectului, dezvoltarea personală și orientarea vocațională a beneficiarilor centrului în vederea diminuării efectelor negative ale migrației în rândul copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate și care provin din familii defavorizate prin aplicarea metodelor alternative în educația non-formală (teatru, pictură, dans, creație literară).

INFO

Sala S.T.E.P Iași

Piata Unirii 12, (cladirea Cinema Victoria)

www.fundatiahecuba.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: