Expoziția de artă vizuală “Iașiul încondeiat” | Iulius Mall Iasi

Iulius Mall Iași este găzda unui nou eveniment expozițional înscris în zona artelor frumoase. Organizată de Uniunea Artiştilor Plastici din România – Filiala Iaşi, Universitatea Națională de Arte “George Enescu” din Iași în parteneriat cu Iulius Mall Iași, expoziția temporară de artă vizuală “Iașiul încondeiat” etalează un art concept inedit cu tematică religioasă, invitând publicul să împărtăşească bucuria sărbătorilor şi a credinţei, în aşteptarea uneia dintre cele mai iubite zile a ortodoxiei, Învierea Domnului.

Semnat de plasticienele Ana-Maria Ungureanu și Andreea Alexandra Popa, evenimentul ne duce într-un alt timp si alt loc, impresionându-ne prin bogăția tematicii și a procedeelor artistice și stilistice folosite, dar și prin rolul educativ de păstrare şi perpetuare a valorilor şi tradiţiilor româneşti. Artistele reuşesc să pună în valoare expresii, trăiri și simțuri, lucrările identificându-se cu propriile stări sufletesti, inspirate de sărbătorile pascale.

Expoziţia propune o incursiune în contemporaneitatea tradiţionalului românesc, adresându-ne cu prietenie și căldură o invitație la frumoasa atmosferă a celui mai mare eveniment al creştinătăţii: Învierea Domnului, umplându-ne sufletele de lumină, pace şi iertare !

Expoziţia este deschisă tuturor iubitorilor de cultură și poate fi vizitată zilnic între orele 10.00 – 21.00 pănă pe 22 mai 2021, intrarea liberă!

Coordonator de eveniment, profesor Carmen Sîrbu

INFO

Iulius Mall

Complex Studentesc Tudor Vladimirescu, Iasi

Web: www.iuliusmall.com

FBwww.facebook.com/IuliusMallIS

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: