Expozitia de arta fotografica “Scriitori Romani, Chipuri si Taine”

Casa de Cultura a Municipiului Iasi ”Mihai Ursachi” organizeaza in perioada 1 februarie – 1 martie 2012, in cadrul Galeriei de Arta ”La Gard” din Parcul Copou, expozitia de arta fotografica a lui Mircea Struteanu, “Scriitori Romani, Chipuri si Taine”, cuprinzind o serie de fotografii ale unor cunoscuti oameni de litere, cum ar fi Ana Blandiana, Nicolae Manolescu, Andrei Plesu, Mircea Cartarescu, Matei Visniec, Nichita Danilov,  Emil Brumaru,  Gabriela Adamesteanu, Gabriel Liiceanu, Serban Foarta, Daniel Banulescu, Eugen Negrici, Stefan Agopian, Lucian Teodorovici, Klaudiu Komartin, Matei Florian, Paul Cernat, Radu Pavel Gheo, Florin Lazarescu etc… .

Avand 27 de ani, artistul si-a dedicat viata fotografiei in urma cu 6 ani, dupa absolvirea Facultatii de Geografie (protectia mediului) in timp ce studia un master de peisaje.
Primele sale imagini expuse au fost din cadrul Proiectului Lumea Larga, in 2009.
In viziunea sa fotografica, Mircea Struteanu pune mare pret pe detalii, stari, atitudini si gesturi. Fotograful crede ca nu este de ajuns pentru o fotografie ca un lucru sa fie unic, el trebuie sa fie de asemenea foarte expresiv si puternic, fara ca acel lucru sa fie extraordinar. Poate fi gasit cu usurinta si in banalul cotidian.

Expozitia “Scriitori Romani, Chipuri si Taine” cuprinde 30 de portrete cu scriitori romani contemporani din toata tara. Proiectul se afla in faza lui finala, dupa aproape 2 ani si circa 100 de fotografii urmand ca mai apoi, anul acesta, imaginile sa fie adunate intr-un album.

Fotografiile urmaresc un concept unitar, fara sa fi fost facute in studio, cu lumini artificiale, sau macar intr-un cadru prestabilit si regizat. In general totul s-a petrecut sub forma unei intalniri relaxate. Fie o plimbare prin parc, prin piata sau cu metroul, fie o vizita acasa, sau la servici, fie o vanatoare de fazani prin campuri si paduri. Au curs povesti, au rulat imagini, s-au legat prietenii.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: