Expoziția de afișe „Critical moments” a artistului Nicos Terzis

afis-nikos

Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iași, în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași organizează expoziţia de afișe „Critical moments”, a artistului grec Nicos Terzis.

Realizate în tehnică digitală, cu dimensiunea de 100/70 cm, afișele vor putea fi vizionate în perioada 21 – 30 octombrie 2015, la Galeria Cupola din Iași, str. Cuza Vodă, nr. 2, exprimând viziunea artistului asupra realității care ne înconjoară.

Născut în Grecia în 1961, Nicos Terzis cunoaște un parcurs internațional care începe prin cursurile universitare și post-universitare pe care le-a urmat la Academia de Arte Frumoase din Varșovia (1981-1987 și, respectiv, 1987-1989), de unde a obținut titlul de master în arte grafice (grafică, pictură și postere) și unde și-a început cariera didactică, ca asistent universitar specializarea postere.

În prezent, Nicos Terzis este stabilit în Suedia, la Stockholm, unde este membru al Asociației Artiștilor din Suedia, al Asociației Desenatorilor din Suedia, al Societății de Artă din Huddinge, cu o activitate bogată în domeniul gravurii și al picturii, continuându-și cariera profesorală la prestigioase instituții de învățământ superior de arte vizuale din lume.

Curatorul expoziției va fi muzeograf Valentina Druțu, șef al Muzeului de Artă.

INFO

Galeriile de Arta ”Cupola”

Str. Cuza Vodă, nr. 2, Iasi

www.muzeul-moldova.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: