Expoziţia de afişe “20 de ani de activitate culturala ” la CCG Iasi

Afis_20-ani-CCG

Centrul Cultural German Iaşi vă invită la vernisajul expoziției de afişe “20 de ani de activitate culturala”, miercuri, 22 octombrie 2014, începând cu ora 18.00 la sediul nostru din Str. Lascar Catargi nr.38. Expoziţia va fi prezentată de domnul director, dr. Alexander Rubel şi va fi deschisă publicului în perioada 22 octombrie – 12 noiembrie 2014. La vernisaj va fi prezent, în calitate de invitat special dr. Gerhard Pinzhoffer director al  Centrului Cultural German din perioada 1995- 1999.

Expoziția constă într-o selecţie de afişe, reprezentând o parte dintre evenimentele emblematice organizate de Centrul Cultural German Iaşi de la momentul înfiinţării sale şi până în prezent şi este organizată cu prilejul aniversării a 20 de ani de existenţă în Iaşi a Centrului Cultural German.

Afişele expuse tematic conturează o retrospectivă a evenimentelor desfăşurate în perioada 1994-2014, şi ilustrează proiecte culturale ale Centrului Cultural German, care s-au dezvoltat treptat şi au devenit în prezent evenimente cu tradiţie: concertele de muzică clasică festivalul de jazz richard oschanitzky sau seria de concertele de jazz organizate sub marca „Iaşi Jazz Nights”, care au adus şi continuă să aducă pe scena ieşeană nenumăraţi artişti de succes din Germania. Lecturile publice, prezentările de carte şi conferinţele cu teme variate si cu invitaţi germani.

Afişele expuse amintesc si de evenimentele dedicate cinematografiei germane: serile de film, festivalul de film documentar DOC EST, organizat cu succes în şapte ediţii consecutive, dar şi de piesele de teatru, workshop-urile şi expoziţiile organizate în decursul celor 20 de ani de activitate.

Expoziţia reprezintă nu doar un album impresionant de amintiri, ci mai ales marchează evoluţia în timp şi diversitatea manifestărilor culturale organizate până în prezent de Centrul Cultural German Iaşi.

INFO

Deutsches Kulturzentrum Iasi / Centrul Cultural German Iasi

Str. Lascăr Catargi nr. 38

Tel: +40 232 214051

Fax: +40 232 217075

Email: programm@kulturzentrum-iasi.ro

Web: www.kulturzentrum-iasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: