Expozitia semnata de Dragos Patrascu

In perioada 19 aprilie – 16 mai 2010, Galeriile DANA si Casa de Cultura “Mihai Ursachi” va invita sa vizitati Expozitia de “La Gard” – Dragos Patrascu.

Pentru cei care nu au vazut-o inca, Galeria “La Gard” este deschisa nonstop, prin 13 panouri expuse pe gardul Parcului Copou din Iasi. Printr-un concept nonconformist, care-si propune apropierea publicului larg de arta – si invers – “La Gard” este singura galerie din Romania ce prezinta  in aer liber, permanent, alternativ, o expozitie de arta plastica (in printuri) si alta de fotografie.

“Expozitia de ’La Gard’ mi-a oferit nesperata posibilitate de a readuce in atentie lucrari pe care le-am facut in ultimii douazeci si cinci de ani si pe care nu le mai am din pacate, ele aflindu-se in diverse colectii particulare. Mi-a oferit ocazia de a le pune in context cu cele facute in ultimii ani, incercind gasirea unui filon comun, si anume dragostea mea dintotdeauna pentru desen, indiferent ca sint desene din 1985 sau obiecte si instalatii din 2008.” (Dragos Patrascu)

“Numele lui Dragos Patrascu inseamna, de trei decenii, in unghiul iesean al hartii artistice a tarii, o temeinica dezvoltare a carierei. A acumulat cu tenacitate, devenita placere, toate tertipurile graficii. A obtinut o subtila grifa personala si un repertoriu imaginar, din fericire nerecursiv, ci bun colonizator de noi realitati… Hirtia alba i-a fost atit de familiara incit a transformat-o in asternutul starii a treia, intre vis si diurn, desenul fantasmatic a devenit un fapt cotidian pentru Dragos Patrascu. A obtinut o acuitate de ac hipodermic si o usuratate de borangic a liniei care poate rasuci orice fel de anatomie – de la pletoricele nuduri feminine la atelaje, aglomerari piranesiene, hibridizari zoologice.” (Aurelia Mocanu)

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie:

Scrie un comentariu: