Expozitia ”Crucea” la Golia

Asociatia „Centrul de Promovare Turistică” Iasi în parteneriat cu Editura Doxologia și cu artistul fotograf  Violeta Radu organizează a doua editie a expozitiei « CRUCEA » la GOLIA. Expozitia CRUCEA se află însă la a III-a editie, prima editie a avut loc în anul 2008.

Expozitia « CRUCEA » are loc în unul din turnurile de colt ale Mănăstirii Golia si anume Turnul Spiritualitătii Ortodoxe si aduce în atentia publicului lucrări de artă cu tema crucii. În expozitie sunt prezenti cu lucrări pe această temă un număr de 50 de artiști care expun peste 50 de lucrări reprezentative pentru mai multe domenii ale artelor plastice :pictură, grafică, sculptură, desen, fotografie si icoane.

Deschiderea expozitiei are loc pe 14 septembrie 2013, zi în care în Biserica Ortodoxă se prăznuieste Înăltarea Sfintei Cruci, închiderea expozitiei va fi pe 31 octombrie 2013, acoperind astfel ca perioadă de desfășurare si Sărbătorile Iasului-Sfânta Cuvioasă Parascheva.

Vernisajul expozitiei are loc pe 14 septembrie 2013, ora 18.00, la Turnul Spiritualitătii (Turn de colt) din incinta Mănăstirii Golia-Iași, intrarea este liberă pe toată durata de desfășurare a expozitiei.

Artistii care îsi expun lucrările sunt din Iasi, Bacău, Piatra Neamt, Fălticeni, Timișoara, Baia Mare, Bihor si chiar Bruxelles(o româncă stabilită la Bruxelles). Tema crucii s-a dovedit a fi o temă care fascinează si atrage de la cele mai fragede vârste, în expozitie expun lucrări un copil de 3 ani si unul de 8 ani.

Expozitia ne propune tuturor o temă de reflectie: ”Sub semnul crucii suntem toti egali”. Artistul fotograf Violeta Radu, din Iasi, omul care a pus cel mai mult suflet în realizarea acestei expozitii declară că această expozitie este si un prilej de a comemora artistii dispăruti din această lume materială.

Asociatia „Centrul de Promovare Turistică” Iasi a fost înfiintată în cadrul Proiectului „Reabilitarea si dezvoltarea turistică a ansamblului monument istoric Mănăstirea Golia”, proiect premiat în anul 2012 cu premiul Uniunii Europene si al organizatiei europene Europa Nostra pentru Patrimoniul Cultural la sectiunea CONSERVARE.

INFO

www.iasi-info.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: