Expozitia ”Copy of a … copy …of a copy” @Galeria de arta ”Labirint”

copy-of-copy

Sunteti invitati la expozitia “Copy of a copy of a copy”   deschisa in perioada 28 septembrie – 15 octombrie 2016, la Galeria de Arta Labirint si inclusa in cadrul NAG 2016 Iasi (orele 19:00 – 02:00)

Proiectul “Copy of a copy of a copy” porneşte de la necesitatea celor doi artişti de a descoperiri şi de a se autodescoperi prin raportarea la societate (Anca Floroiu) şi la sine (Ştefan Coman).

Anca Floroiu consideră că subiectul feminin este pus în postura de obiect, supus normelor estetice impuse de mass-media, de societatea actuală, cu transformări conştiente şi liber alese. În scopul de a obţine acceptarea societăţii, femeile sunt supuse unor presiuni constante, „corectându-şi” corpurile pentru a se incadra in normele aspectului comercial actual.

În lucrările expuse putem observa o deformare a imaginii feminine ca urmare a unei atitudini narcisiste, a obsesiei ce se traduce în constanta îmbunătăţire a propriei imaginii. Anca Floroiu contestă pierderea identităţii şi mecanismele prin care femeia este redusă la stadiul de obiect supus unei transformări fizice continue, redând aspecte al feminităţii ce se îndepărtează voit de frumuseţea de plastic.

Ştefan Coman părăseşte temporar sculptura pentru a se dedica picturii. Insă punctul de plecare îl reprezintă tot autoportretul. Reprezentarea propriei imaginii prin culoare, pornind de la modelul sculptat în piatră, emană senzaţia de claustrofobie, de captivitate într-o cuşcă de sticlă. Deşi executat prin suprapuneri de straturi cromatice, artistul reuşeşte prin dungile verzi ce par a se scurge peste chip să dilueze încărcătura, lăsând impresia decojirii formei umane pentru a dezvalui o mască de ceară. O posibilă aluzie la alienarea şi fragilitatea omului. Maria Bilaşevschi

INFO

Casa de Cultura ”Mihai Ursachi”

Adresa: Bd. Carol I, Parcul Copou, Iasi

Tel&Fax: 0332 110 954, 0232 267 547

Web: www.culturacopou.ro

FB: www.facebook.com/galerialabirint

PE ACEEASI TEMA:

Expozitia de pictura ”Interferente” – Nicoleta Gaiginschi

Expoziţia de pictură „În același alt aer” a artistei Gabriela Culic

“Chipurile inocenței – Mesaje din conștiință pură” – expoziție de pictura la Iulius Mall

G A B R I E L A C U L I C / Umbrele vantului @Galeria de arta Dana

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Antrenamente motocross și enduro cu Mihail COCIU

#gustarta – Atelierul de pictat vise

It’s okay to act crazy @Legend

Stand Up Comedy cu Marius Covache, Huțupaşu Viorel si Alexandru Sasha Robu

Scrie un comentariu: