Expoziția Columna lui Traian în arta contemporană (București)

expozitie-bucuresti-2013-columna-lui-traian-in-arta-contemporana-fotoAsociatia Identitate Culturala Contemporana (AICC) relanseaza proiectul cultural de interes national pentru expozitia: COLUMNA LUI TRAIAN ÎN ARTA CONTEMPORANA 1900 de ani de la inaugurare (113-2013) si STATUILE MONUMENTALE DE DACI DIN FORUL LUI TRAIAN (ROMA).

Expozitia de la Bucuresti care este prevazuta dupa 15 octombrie 2013, la “Casa Academiei” (Clădirea nouă a “Casei Academiei”, situată lângă Casa Poporului, actualmente Palatul Parlamentului, Bucuresti), dedicata aniversarii Columnei de la Roma: anul acesta se împlinesc exact 1900 de ani de când a fost inaugurata în Forul lui Traian (113-2013). Reprezentarile istorice si artistice ale Columnei sunt esentiale identitatii noastre culturale, si acest monument unic si de exceptie trebuie sarbatorit cum se cuvine.

Importanţa Columnei lui Traian în contextul cultural românesc este indiscutabilă. Asa cum istoricul si arheologul au un rol important pentru cunoaşterea şi cercetarea culturii României, aşa şi artistul prin opera sa are rolul de a susţine şi promova cultura româneasca. Pentru aceasta expozitie importanta consider ca artistii-plastici au un cuvând important de spus prin operele lor, si ar fi de dorit sa se implice din ce în ce mai mult in astfel de manifestari culturale educative de interes national.

ÎNSCRIERI

Artiştii plastici din România şi din afară sunt invitaţi să participe cu operele lor la această expoziţie cu tematica anunţată mai sus.

De asemenea, trimiteti (pe adresa : artisti@statuidedaci.ro) imagini digitale ale operele dumneavoastră (cu informaţiile de rigoare) care vor fi expuse pe site-ul « Influenţa Columnei asupra artei contemporane », un muzeu virtual permanent asteptat de publicul românesc :

–        Titlul lucrării :

–        Tehnică de lucru (ulei/pânză ; acrilic/pânză ; tehnică mixtă, etc.) :

–        Dimensiuni :

–        Anul realizării :

–        Telefon :

–        Adresă email :

–       Adresă web :

Asociatia Identitate Culturala Contemporana este în partenariat cu :

Academia Română – Institutul de Arheologie « Vasile Pârvan » Bucuresti – Uniunea Artiştilor Plastici din România – Universitatea Nationala de Arte Bucuresti – Primaria orasului Bucuresti.

Columna a influenţat din punct de vedere artistic mari maestri ai Renasterii, Barocului, etc., si contemporani. Compoziţiile ei a influenţat de-a lungul secolelor unii dintre cei mai cunoscuţi artişti ai lumii, precum Michelangelo Buonarroti, Raffaello Sanzio, Peter Paul Rubens, Gian Lorenzo Bernini, etc. Asa cum cei mai mari artisti ai Renasterii, Barocului, si asa mai departe, au studiat compozitiile Columnei si statuile monumentale de Daci din Forul lui Traian (statuidedaci.ro), de ce nu si artistii români sa nu se intereseze la aceste sculpturi care sunt de o foarte înalta calitate artistica.

INFO

columnaluitraian.ro/ro/influenta-asupra-artei-contemporane

aiccromania.org/ro

aiccromania.org/ro/proiecte/statuidedaci-ro

aiccromania.org/ro/proiecte/columnaluitraian-ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: