Expozitia colectiva ”Empatii”

Uniunea Artistilor Plastici România –  Filiala Iasi organizeaza în perioada 21 – 31 iulie 2014 un nou eveniment expozitional care va fi gazduit de Galeria de arta “N. N. Tonitza” din Iasi. Desfasurata sub genericul  “Empatii”, a IV – a editie a expozitiei colective prezinta lucrarile unui grup de 40 de artisti plastici profesionisti din România si Republica Moldova. Evenimentul aduce în fata publicului o superba colectie de lucrari extrem de variate din domeniul artelor plastice.

Formulate într-o dimensiune culturala ancorata în realitate, expozitia atinge dimensiuni care evidentiaza diversitatea interpretarii emoţiei atitudinilor plastice reliefând lumea fascinanta si unica a creatiei.

Descoperim un univers rafinat al demersurilor artistice care ofera privitorilor eleganta expresiei compoziţiilor, surselor de inspiraţie şi centrelor de interes. Expozitia reuneste o colectie de creatii plastice care au ca punct de plecare  catalizatorii spiritului românesc situat de o parte si alta a Prutului. Evenimentul sustine proiectul “Iasi –  Capitala Culturala Europeana”.

Conceptul expozitiei “Empatii”: Expozitia de arte vizuale “Empatii” reuneste pe simezele galeriei “N. N. Tonitza” din Iasi 40 de artisti plastici consacrati. Într-un concept unic, ce implica aceeasi mostenire spirituala, prind contur simtirile si traditiile stramosilor nostri comuni, idealurile lor, aceleasi de veacuri. Ne dorim pace si armonie universala, iubire si ragaz pentru a ne putea admira frumusetile daruite de Dumnezeu, dar si pentru a împartasi toate aceste unii cu altii.

Coordonatori: profesor dr. Ofelia Hutul, profesor Mariea Boz si profesor univ. dr. Constantin Tofan

INFO

Galeria de Arta ”N. N. Tonitza”

Str. Lapusneanu 7-9

Program de vizitare: L-V / 8:00-16:00

PE ACEEASI TEMA:

EXPOZIȚIE COLECTIVĂ – ,,ATELIER 35/2018”

Expozitie colectiva semnata de Elena Pruteanu Samburic si discipolii

EXPOZIȚIE DE FOTOGRAFIE – ,,CONTRASTE – PEISAJE DIN CALIFORNIA” – SUZANA PĂSTRĂGUȘ

”Volta” – expozitie de pictura semnata Carmen Gabriela Gitlan

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Program Cinema Ateneu: 23-29 aprilie 2018

O nouă competiție sportivă în Nord. Au început înscrierile la Crosul Nordului Teioasa Trail

Ilustratori in vitrina

De ziua lor, bibliotecarii se vor transforma în „Cărți vii”

Scrie un comentariu: