Expoziția „Chipuri și cămeși”

Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, propune publicului o întâlnire cu portul popular maramureșean, prin intermediul expoziției „Chipuri și cămeși”, deschisă la Palatul Culturii din Iași, în perioada 14 mai – 15 august 2021.

Vernisajul online va putea fi urmărit vineri, 14 mai 2021, de la ora 12.30, pe pagina de Facebook Palatul Culturii din Iași – Complexul Muzeal Național „Moldova”.

Expoziția cuprinde 37 de cămăși din toate zonele Maramureșului, dar și din Țara Oașului, la care se adaugă o selecție de 36 de fotografii-portret, realizate de artistul fotograf Gabriel Motica.

„Chipuri și cămeși” nu este doar o alăturare fericită de cuvinte, este un demers expozițional care îmbină discursul științific, realizat prin cercetarea etnografică a portului popular din Țările Maramureșului, cu cel artistic, realizat prin alăturarea, la semnele și însemnele cusute pe cămăși, a chipurilor ce spun povești din vremuri de demult, surprinse de artistul fotograf Gabriel Motica în peregrinările sale prin Maramureș.

Expoziția „Chipuri și cămeși” va putea fi vizitată până pe 15 august 2021, de marți până duminică, între orele 10.00 – 17.00, în spațiile Muzeului Etnografic al Moldovei, cu respectarea normelor de siguranță sanitară aflate în vigoare în această perioadă.

INFO

Palatul Culturii

Piata Stefan cel Mare si Sfant nr. 1, Iasi

Webwww.palatulculturii.ro

FBwww.facebook.com/PalatulCulturiiIasi

Instagram: palatulculturii_iasi

YouTubePalatul Culturii

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: