Expoziția „Carmen Sylva – regina poetă”, la BCU Iași

Expoziția „Carmen Sylva – regina poetă” este dedicată primei regine a României, Elisabeta de Wied (1843-1916), soția regelui Carol I de Hohenzollern-Sigmaringen.

Cu o bogată activitate artistică și de mecena, cunoscută în lumea literară sub pseudonimul Carmen Sylva („cântecul pădurii”), regina a scris peste 50 de volume de poezii, piese de teatru, romane, nuvele, eseuri, colecții de aforisme și basme, traduse în mai multe limbi, a colaborat la reviste românești și străine, a promovat arta populară românească și costumul național, a sprijinit artiștii și scriitorii din epocă (George Enescu, Nicolae Grigorescu, Mihai Eminescu, Vasile Alecsandri), a contribuit la cunoașterea literaturii române peste hotare prin traduceri și a fost aleasă, în 1881, membră de onoare a Academiei Române.

Expoziția își propune să aducă pentru prima dată în fața publicului operele literare ale reginei, cunoscută și apreciată la vremea ei pe trei continente. Dată uitării în perioada regimului totalitar, opera ei a fost repusă astăzi în circulație, tradusă și interpretată, găsindu-și locul pe care îl merită.

INFO

Biblioteca Centrala Universitara Iasi

Strada Păcurari 4 / 700511 Iaşi, România

Telefon: +40 232 264245

Fax: +40 232 261796

Emailbcuis@bcu-iasi.ro

Webwww.bcu-iasi.ro

FBwww.facebook.com/BCUIasi

PE ACEEASI TEMA:

Expozitia Arhivele memoriei: Biblioteca Academiei Mihăilene -Zilele BCU

Expoziția de carte veche și rară ”Patrimoniu românesc, patrimoniu european – patrimoniu universal”

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Harap Alb | Sala Unirii (Cinema Victoria)

Aventuri cu… DL. Goe | Sala Unirii (Cinema Victoria)

Doru Octavian Dumitru | Show de comedie

Love and other things | Liber Artis Orchestra

Scrie un comentariu: