Expoziția „Carmen Sylva – regina poetă”, la BCU Iași

Expoziția „Carmen Sylva – regina poetă” este dedicată primei regine a României, Elisabeta de Wied (1843-1916), soția regelui Carol I de Hohenzollern-Sigmaringen.

Cu o bogată activitate artistică și de mecena, cunoscută în lumea literară sub pseudonimul Carmen Sylva („cântecul pădurii”), regina a scris peste 50 de volume de poezii, piese de teatru, romane, nuvele, eseuri, colecții de aforisme și basme, traduse în mai multe limbi, a colaborat la reviste românești și străine, a promovat arta populară românească și costumul național, a sprijinit artiștii și scriitorii din epocă (George Enescu, Nicolae Grigorescu, Mihai Eminescu, Vasile Alecsandri), a contribuit la cunoașterea literaturii române peste hotare prin traduceri și a fost aleasă, în 1881, membră de onoare a Academiei Române.

Expoziția își propune să aducă pentru prima dată în fața publicului operele literare ale reginei, cunoscută și apreciată la vremea ei pe trei continente. Dată uitării în perioada regimului totalitar, opera ei a fost repusă astăzi în circulație, tradusă și interpretată, găsindu-și locul pe care îl merită.

INFO

Biblioteca Centrala Universitara Iasi

Strada Păcurari 4 / 700511 Iaşi, România

Telefon: +40 232 264245

Fax: +40 232 261796

Emailbcuis@bcu-iasi.ro

Webwww.bcu-iasi.ro

FBwww.facebook.com/BCUIasi

PE ACEEASI TEMA:

”Dor de duca”, expozitie de carte la BCU Iasi

Expozitia “Minunata lume a cărţilor în limba germană pentru copii şi tineret”

Concert de colinde traditionale cu Ansamblul Floralia

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Petrecere cu lautari la Eskada

Oxford Party

„In Memoriam Stela Popescu” – la sediul ICR Tel Aviv

Prima croazieră de fashion de pe Mediterană, subiectul unui reality show românesc

Scrie un comentariu: