Expoziția „Armata română în Războiul cel Mare: 1916 – 1918”

afis-2016-razboiulcelmare

Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, prin Muzeul de Istorie a Moldovei și Muzeul Unirii, în parteneriat cu Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”, Direcţia Judeţeană Iași a Arhivelor Naţionale ale României și Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt”, organizează în perioada 21 septembrie – 4 octombrie 2016, expoziția „Armata română în Războiul cel Mare: 1916 – 1918”.

Evenimentul expozițional se înscrie in ciclul de manifestări dedicate aniversării a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial. Selecția realizată de specialiști cuprinde uniforme, arme, efecte militare, precum și obiecte medicale de campanile, provenite din activitatea desfășurată de organizația „Crucea Roșie”, unele dintre acestea având o valoare deosebită.

În acele vremuri de restriște, capitala României a fost transferată la Iași, de unde se luau deciziile importante pentru țară, iar edificiul cunoscut astăzi sub numele de Palatul Culturii – a cărui construcție inițiată de arhitectul I.D. Berindei în 1906 nu era încă terminată – a servit drept spital pentru militarii răniți pe front.

Vernisajul expoziției „Armata română în Războiul cel Mare: 1916 – 1918” va avea loc miercuri, 21 septembrie 2016, începând cu ora 17.00, la Palatul Culturii din Iași, în spațiul Muzeului de Istorie a Moldovei.

Program de vizitare: Luni – inchis, Marti – Duminica: 10:00 – 17:00.

INFO

Palatul Culturii

www.palatulculturii.ro

www.facebook.com/complexul.moldova

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: