Expoziția „Arhiva vie” la Palatul Culturii

Departamentul de Etnologie al Institutului de Filologie Română „A. Philippide”, din cadrul Academiei Române, Filiala Iaşi organizează la Palatul Culturii, în perioada 8 decembrie 2017 – 15 ianuarie 2018, expoziţia intitulată „Arhiva vie”.

Evenimentul se desfăşoară în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Moldovei şi cu sprijinul Muzeului Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu”, din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași.

Expoziţia valorifică documente fotografice, audio şi video înregistrate în Arhiva de Folclor a Moldovei şi Bucovinei din 1970 până în prezent. Fondată de profesorul Ion H. Ciubotaru şi adunată alături de cercetătoarele Lucia Berdan, Lucia Cireş şi Silvia Ciubotaru, arhiva găzduieşte peste 300.000 de documente etno-folclorice, fiind a treia ca mărime în ţară.

O bună parte din informaţiile arhivate au fost puse în circuitul ştiinţific prin publicarea a numeroase volume şi studii, iar altele se descoperă publicului în premieră, cu ocazia expoziţiei „Arhiva vie”.

Manifestarea este inclusă în seria de evenimente dedicate împlinirii a 90 de ani de la înfiinţarea Institutului de Filologie Română „A. Philippide”, ce găzduieşte Arhiva de Folclor a Moldovei şi Bucovinei.

INFO

Palatul Culturii

www.palatulculturii.ro

www.facebook.com/complexul.moldova

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: