Expozitia “Amprente afective”

Conceptul expozitiei vizeaza atitudinea creatoare, ca raspuns la relatia artistului cu structurile naturale si implicatiile afective anturate de magia  esteticului. Empatia, pana la starea de decriptare a proportiilor divine, regasite in intreaga creatie, aduce in imaginea bidimensionala o corespondenta cu inefabilul, ce face posibila armonia. Compozitiile ample, de mari dimensiuni raspund unei exigente de ordin estetic, impunandu-se prin rafinament si tinuta artistica. Daca Mariea Boz uzeaza de forta expresiva a culorilor, formelor si simbolurilor, ceramista Ram-Lacramioara Boz isi autentifica demersul artistic prin volum si valentele cromatice specifice materialelor naturale, asa cum este lutul.

Pictorita Mariea Boz se numara printre artistii ce fascineaza prin originalitate, subtilitate cromatica, mesaj  artistic, lucrarile sale fiind apreciate cu premii, medalii si diplome de excelenta atat in tara cat si in strainatate. Dovedeste, asa cum remarca ilustrul critic de arta Valentin Ciuca in Dictionarul ilustrat al artelor frumoase din Moldova, rigoare profesionala si un infinit respect pentru privitori.

Ram-Lacramioara Boz se remarca prin activitati ce confirma dimensiunea intelectuala polivalenta, studiile de ceramica implinind-o spiritual alaturi de cele de drept si psihologie. Formata la clasa renumitului artist plastic, profesorul Mihai Pamfil, modeleaza cu fermitate dar si cu piosenie lutul ce provine din obrazul Geei pentru a obtine expresii, atitudini ce incastreaza sensuri profunde provenite din amintirea materiei.

Deschisa  experimentelor ce tin de tehnologia glazurarii, obtine efecte plastice remarcabile in urma intalnirii operelor cu focul, ceramica Lacramioarei – Ram Boz fascineaza prin naturalul nealterat, expresivitatea plastica dobandind astfel cote inalte.

Expozitia este deschisa publicului in sala Galeriile de Arta « Ateneul Tatarasi » in perioada 3 octombrie – 30 octombrie 2011, cu program de vizitare luni – vineri, ora 9.00 – 17.00.

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: