Expozitia „Grigore Gafencu. Un destin”

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, Fundatia Konrad Adenauer, Institutul Diplomatic Roman si Divizia Arhive Diplomatice din cadrul Ministerului Afacerilor Externe si Complexul Muzeal National “Moldova” –  Muzeul de Istorie a Moldovei anunta organizarea expozitiei „Grigore Gafencu. Un destin”,  la Muzeul Unirii din Iasi in perioada 23 februarie – 23 martie 2011.

Expozitia isi propune sa prezinte aportul diplomatului Grigore Gafencu in formarea comunitatii romanesti din exil, punand accentul pe momentele dramatice din viata si cariera acestuia. Vor fi puse pentru prima data la dispozitia publicului vizitator inregistrari audio ale emisiunilor de la Radio Europa Libera la care a participat Grigore Gafencu, o serie de obiecte personale inedite legate de activitatea sa diplomatica, precum si pelicula de film ce documenteaza activitatea diplomatica a acestuia.

Institutiile care au colaborat la obtinerea materialului documentar pentru acest proiect sunt: Arhivele Nationale ale Romaniei, Centrul National al Cinematografiei – Arhiva Nationala de Film, Radio Free Europe/Radio Liberty, Arhivele Diplomatice.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Mărțișoare Folclorice | CCS Iasi

Wicked Blues | Chez Les Amis

Roaring 20’s- Andrew Bidi

Flori, fete și delicatese | Restaurant Liria

Scrie un comentariu: