Expoziția „Emil Racoviță: un pionier în colaborarea româno-belgiană”/ 5-16 noiembrie

Expoziția „Emil Ravoviță: un pionier în colaborarea româno-belgiană”/ 5-16 noiembrie afisComplexul Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu instituții și organizații din România și Belgia, vă invită să participați la vernisajul expoziției „Emil Racoviță: un pionier în colaborarea româno-belgiană”, ce va avea loc luni, 5 noiembrie 2012, orele 11.00, la Muzeul Unirii din Iași. Evenimentul se va desfășura în prezența Excelenței Sale, Domnul Philippe Beke, ambasadorul Regatului Belgiei în România.

Expoziția face parte din Proiectul româno-belgian „Belgica.2012”. Parteneri în cadrul acestui proiect sunt Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, Asociația Europanet Iași– din România, iar din Belgia organizațiile „New Belgica” și ADR Vlaanderen/ The Open Network for community developement.

Proiectul „Belgica.2012” a fost inițiat ca o platformă pentru organizarea unei expoziții internaționale despre Emil Racoviță, workshop-uri culturale, concursuri de desene și fotografii pentru copii, organizarea unor vizite inedite în Iași, precum și alte activități care au ca scop colaborarea româno-belgiană în diverse domenii.

Expoziția „Emil Racoviță: un pionier în colaborarea româno-belgiană” prezintă fotografii, documente de arhivă, aparatură științifică și alte obiecte de patrimoniu care ilustrează participarea savantului Emil Racoviță la expediția internațională Belgica, precum și relațiile româno-belgiene în secolul al XIX-lea. La realizarea expoziției au colaborat, alături de partenerii din proiect, Direcția Județeană Iași a Arhivelor Nationale și Consiliul Județean Vaslui.

PROGRAM

În săptămâna 5-8 noiembrie 2012, în cadrul Proiectului „Belgica.2012”, la Muzeul Unirii vor avea loc următoarele activități:

  • 5 noiembrie

11.00-13.00- Vernisajul expoziției „Emil Racoviță: un pionier în relațiile româno- belgiene”.

15.00-17.00- Prezentarea filmului (trailer) despre Emil Racoviță/ Prezentarea viitoarelor proiecte româno-belgiene.

  • 6 noiembrie

11.00-13.00- Workshop: Patrimoniul- un concept dinamic.

  • 7 noiembrie

15.00-17.00- Workshop: Strategii de dezvoltare structurală a instituțiilor socio-culturale.

  • 8 noiembrie

11.00-13.00- Workshop: Patrimoniu și Comunitatea Europeană.

15.00-17.00- Workshop: Reflecții asupra workshop-urilor și activităților din cadrul Proiectului de colaborare româno-belgian „Belgica.2012”.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: