Expo MINERALIA 2011 – Cristale de Martisor

In perioada 25 – 27 februarie 2011 va avea loc expozitia MINERALIA Iasi – Cristale de Martisor,  la Muzeul de Istorie Naturala (Bd. Independentei).

Timp de 3 zile, expozitia dedicata “imperiului mineralelor si castei pietrelor pretioase” propune iesenilor o gama foarte larga de produse, numitorul lor comun fiind piatra in formele ei cele mai estetice sau impresionante.

Cristalele de cuart transparent, cristale de ametist mov sau citrin galben, bucati de jasp, rodocrozit sau calcedonie, agate de dimensiuni impresionante, geode, tavi din malachit verde sau din calcar, cutii din zoisit sunt citeva dintre “obiectele de interior”.

Bijuteriile – de la simple inele, cercei sau bratari pina la coliere elaborate inglobind multa fantezie – sunt confectionate numai din pietre semipretioase: calcedonie, lapis lazuli, granat, opal, turcoaz, turmalina, topaz sau din chihlimbar, coral si perle.

Alaturi de acestea vor fi expuse esantioane de colectie, casete didactice cu minerale, colectii de pietre semipretioase, geme slefuite, carti de mineralogie.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: