Explorare urbana în Germania: cum arata un hotel abandonat de zeci de ani

Exploratorii urbani sunt cei care caută, prin clădiri sau monumente abandonate, amintiri sau fărâme de povesti care nu au iesit la lumină de ani de zile. Ei vizitează locurile după niste reguli foarte bine stabilite de alti exploratori urbani cu “vechime”.


Cert este că odată ce au păsit în locurile abandonate ei nu au voie să schimbe nimic, doar să facă fotografii, pe care să le arăte curiosilor care vor să afle cum arată un loc undenimeni nu a mai păsit poate de zeci de ani.

Andre Govia este un explorator urban din Germania care a vizitat de curând Plaza Hotel, loc închis prin 1990, iar fotografiile îti taie respiratia. Mesele, scaunele si paturile încă îsi asteaptă vizitatorii, imaginile fiind parcă rupte dintr-un film vechi. Paturile si coridoarele sunt acoperite cu muschi de copaci, iar linistea din hotel se simte din fiecare fotografie.

Exploratori urbani cu povesti multe si la fel de frumoase avem si în România. Unul dintre cele mai cunoscute proiecte în acest sens este Locuri Uitate, despre care v-am povestit acum ceva timp si care a apărut si într-un episod getWeekend, pe care-l puteti vedea mai jos, cu un simplu PLAY:

Sursa: getlokal.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: