Experimenteaza studentia la Universitatea de Vest din Timișoara

Afi--WSU-2016

Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT) vă prezintă West Summer University (WSU) 2016, proiect marca OSUT, în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara (UVT). Proiectul are loc în intervalul 27 iulie – 10 august 2016. Acesta urmărește să ofere celor peste 200 de participanți din țară și din Republica Moldova două săptămâni de studenție la una dintre cele 11 facultăți din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

WSU are drept scop oferirea oportunității absolvenților de clasa a XI-a de a-și contura o proprie viziune responsabilă cu privire la alegerea facultății și domeniului în care se vor specializa pe viitor, prin asigurarea unei experiențe cât mai aproape de realitate a vieții unui student. Astfel, dorim promovarea învățământului superior, tocmai pentru a putea preveni abandonul școlar din cauza deciziilor luate în necunoștință de cauză, luând ca și cadru educațional Universitatea de Vest din Timișoara.

În cadrul proiectului, cei 200 de elevi vor avea ocazia să experimenteze viața de student prin participarea la cursuri, seminare, laboratoare, simțind emoțiile primului examen și, de asemenea, locuind într-un cămin al Universității de Vest din Timișoara. Pe lângă această parte de educație formală, West Summer University vine în întâmpinarea elevilor cu o serie de activități sociale, culturale, sesiuni de informare, traininguri, ateliere de creație, competiții, turul orașului pentru a le oferi elevilor o perspectivă mult mai amplă asupra a ceea ce înseamnă studenția.

Prin acest proiect, urmărim informarea, precum și parcurgerea de către elevi a unor serii de activități de predare, învățare și testare specifice anului I de studiu. Ne dorim ca viitorii noștri colegi să aibă o viziune cât mai amplă asupra a tot ceea ce înseamnă studenția atât din perspectivă educațională, cât și din perspectivă socială și culturală. Proiectul deschide calea asupra viitorului tău în ceea ce privește mediul academic. Însă, mai presus de toate, West Summer University este acel proiect care te formează, în care crești, te maturizezi, descoperi și experimentezi. Ce poate fi mai interesant decât șansa de a-ți experimenta viitorul?” a declarat Flavia Sereș, coordonator West Summer University 2016.

WSU a fost desemnat  „Proiectul de voluntariat al anului 2014” în domeniul educației, în cadrul Galei Naționale a Voluntarilor, iar în anul 2015, a fost unul dintre proiectele finaliste din cadrul aceluiași eveniment.

INFO

Organizatia Studentilor de la Universitatea de Vest din Timisoara

Bd. Vasile Pârvan nr. 4, cam. 247, Timisoara

Telefon: 0256 592 181

E-mail: office@osut.ro

www.osut.ro

www.anosr.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: