”Exilul regelui”, de Diana Mandache / Editura Curtea Veche

exilul-regelui-500x500

Titlul cartii este o sintagma, cu mai multe semnificatii, fiind vorba despre drumul Regelui Mihai dar si cel al vechii emigratii politice, conexiunile dintre suveran si liderii exilului formand imaginea de ansamblu asupra unei perioade importante din istorie. 

Din Cuprins: Monarhie si exil; Regele si familia; Suveranul, 10 mai si guvernul in exil; Dosare agenti, coduri; «Liberté pour la Roumanie!»; Documente; Bibliografie; Index. Cartea include si ilustratii alb-negru si color. (Diana Mandache)

Diana Mandache este istoric și autoare publicată în Marea Britanie, Suedia şi România. S-a specializat în istoria regalității, având stagii de cercetare în arhive din Marea Britanie şi SUA. Universitatea din Londra și Foreign Office i-au acordat bursa Chevening, ca profesor-asociat la Colegiul Universitar din Londra. Fundația londoneză „Ion Rațiu“ i-a acordat o bursă pentru aprofundarea studierii patrimoniului regal.
Diana Mandache a organizat câteva expoziții la Muzeul Național de Istorie a României: Basarabia, 1812-1947. Oameni, locuri, frontiere; 90 de ani de la Încoronarea de la Alba Iulia; Măști mortuare regale etc. și a susținut o serie de conferințe publice pe teme de istorie: “Queen Marie of Romania and her British royal relatives” („Regina Maria a României şi rudele ei regale britanice“), la Colegiul Universitar din Londra; “Queen Marie of Romania, Colonel Boyle, and the Canadians: A meeting of identities” („Regina Maria a României, colonelul Boyle şi canadienii. O întâlnire de identităţi“), la reședința ambasadorului Canadei la București, cu ocazia împlinirii a 90 de ani de relații bilaterale Canada-România; „Hidra roșie: Expulzarea regelui Mihai din România, decembrie 1990“, la Clubul bloggerilor PNL etc. De asemenea, a participat la realizarea unor filme documentare: The Hero and the Queen (Eroul şi regina), la Televiziunea OMNI din Toronto; Coroana României: Regii României și Regina Maria, la studioul Sahia-Film; reportajul Telejurnalului Destinul unei Reginei (Mignon), la TVR1.

Diana Mandache este autoarea mai multor cărţi, printre care: Cotroceniul regal (2015), Balcicul Reginei Maria (2014), Regele Mihai. Album istoric (2013), Patrie și Destin. Principesa Moștenitoare a României (2012), Dearest Missy (Foarte dragă Missy — 2011), Marie of Romania. Images of a Queen (Maria a României. Imaginile unei regine — 2007), Later Chapters of My Life. The Lost Memoir of Queen Marie of Romania (Capitolele târzii ale vieţii mele. Memoriile pierdute ale reginei Maria a României — 2004), Americans and Queen Marie of Romania (Americanii şi regina Maria a României — 1998). A publicat şi articole în revistele Majesty și Royalty Digest Quarterly. Pasiunea Dianei Mandache este colecționarea de fotografii și gravuri.  Diana Mandache este o pasionată colecționară de fotografii și gravuri.

De aceeași autoare, la Curtea Veche Publishing: Cotroceniul regal, 2015; Balcicul Reginei Maria, 2014.

INFO

Curtea Veche Publishing

www.curteaveche.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: