”Exclusiv in Romania”, la Iasi, pe urmele civilizatiei Cucuteni

In editia de sambata a emisiunii Exclusiv in Romania, Cristian Tabara si echipa sa ne invita sa redescoperim civilizatia Cucuteni. Telespectatorii TVR 1, TVR HD si cei care urmaresc emisiunea online, pe TVR+, au sansa sa cunoasca pe 5 aprilie, de la ora 18.00, alte unicate mondiale si obiective demne de vazut si admirat.

Civilizatia Cucuteni, una dintre cele mai vechi din Europa, atestata de aproximativ 7000 de ani, este cunoscuta ca o cultura iubitoare de frumos. Urmasii lui Adam, cu multi ani inainte de inventarea rotii olarului, confectionau vase de o frumusete tulburatoare. O istorie misterioasa, povestita lui Cristian Tabara de doctorul Romeo Dumitrescu, un impatimit al culturii Cucuteni.

De la Cucuteni, echipa Exclusiv in Romania ajunge la Harlau, unde se afla singurul muzeu al viei si vinului din Moldova, a carui vizitare se incheie cu o degustare a vinurilor de Cotnari. Apoi, Cristian Tabara si echipa sa se indreapta spre manastirea Vorona, care gazduieste o icoana cu adevarat unicat. Si tot la Vorona, in judetul Botosani, oamenii pastreaza mestesugurile traditionale, precum si… oina, sportul nostru national. Iubitorii de frumos vor descoperi, la manastirea Cosula, „galbenul de Cosula”, o culoare unicat.

Sambata dupa-amiaza, de la ora 18.00, in emisiunea Exclusiv in Romania de la TVR 1, TVR HD si www.tvrplus.ro, Cristian Tabara dezvaluie telespectatorilor sai noi destinatii turistice aflate in nord-estul tarii. Gasiti Exclusiv in Romania pe www.tvr.ro si www.tvrplus.ro/editie-exclusiv-in-romania, precum si pe www.facebook.com/fanTVR1 si www.facebook.com/ExclusivInRomania. Emisiunea poate fi urmarita si pe TVR+, pe tableta sau mobil. Aici puteti descarca aplicatiile TVR+ pentru IOS si Android.

Despre Exclusiv in Romania / Din 27 aprilie, telespectatorii TVR 1 au ocazia sa cunoasca obiective turistice unice in Europa sau chiar in lume, care pot fi vazute Exclusiv in Romania. In fiecare sambata, de la ora 18.00, romanii pot afla ce potential turistic au locurile in care traiesc, dar si multe informatii extrem de utile, dintr-o emisiune de turism semnata si prezentata de Cristian Tabara. Exclusiv in Romania este transmisa in simulcast pe TVR HD si online, pe www.tvrplus.ro.  In fiecare episod Exclusiv in Romania, Cristian Tabara calatoreste, descopera si prezinta obiective turistice, istorie, cultura, credinta, arhitectura, traditii, gastronomie, facilitati turistice si, mai ales, unicate europene si mondiale din Romania, dintre care unele sunt inca necunoscute si neexploatate turistic. Emisiunea intalneste telespectatorul cu destinatii spectaculoase, cu povestea si istoria locului, cu facilitati locale (acces, cazare, distractii, costuri), cu trasee de incercat, specific local, gastronomie, traditii si atractii locale. Alaturi de prezentarea locurilor, cei interesati vor primi numeroase „ponturi”, de recomandat sa le ai in buzunar, atunci cand pleci la drum, de la „ajutoarele” lui Cristian Tabara: Daniel Georgescu, Denisa Anghel si Cristina Radulescu. In fiecare saptamana, cate unul dintre jurnalistii TVR enumerati il insoteste pe Cristian Tabara in regiunea in care se afla unicatul european sau mondial, devenind „turist cu acte in regula” si testand pe propria piele atractiile turistice ale zonei.

INFO

www.tvr.ro

www.facebook.com/ExclusivInRomania

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: