“Ex Machina”, linia subtire dintre om si masina

ex machina

Fanii SF se pot bucura de reinvierea genului. Cu un numar tot mai mare de filme precum Interstellar sau Edge of Tomorow, exista in randul publicului o cantitate egala de curiozitate si teama fata de ceea ce progresul tehnologic poate aduce.

Acestui val se alatura si  Ex Machina, debutul regizoral al lui Alex Garland, scenaristul unor filme precum ”28 Days Later” sau ”Sunshine”. Filmul se centreaza pe un programator de 24 de ani, Caleb angajat la o mare companie specializata in cautarea pe internet si care este invitat sa petreaca o saptamana intr-o cabana de la munte ce apartine presedintelui companiei alaturi de un robot dotat cu inteligenta artificiala, pe nume AVA. Obiectivul sederii sale este de a interactiona cu AVA si de a evalua prima inteligenta artificiala reala realizata vreodata in lume.

Deoarece nimic bun nu poate veni de la o inteligenta artificiala cu constiinta de sine (vezi orice film facut vreodata pe aceasta tema) mai ales atunci cand esti blocat intr-o zona izolata unde nimeni nu-ti poate auzi strigatele, lucrurile incep sa ia o intorsatura ciudata atunci cand linia subtire dintre om si masina incep sa se stearga.

Ex Machina nu vine in cinematografe pana in luna aprilie 2015, dar poti urmari trailer-ul, recunoscator ca nu esti un robot. Sau esti…?

Sursa: freshnessmag.com

INFO

 www.imdb.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: