Evita uscarea pielii in anotimpul rece

Pielea uscata si fara elasticitate este un fenomen comun in anotimpul rece. Cremele hidratante si lotiunile de corp te pot ajuta sa treci cu bine prin anotimpurile reci, prevenind iritarea si uscarea pielii.

Evita uscarea pielii

Dupa fiecare dus, foloseste o crema de corp foarte hidratanta

O dieta neadecvata si folosirea gresita a unor produse cosmetice poate duce la o piele uscata si lipsita de stralucire. Nu uita sa bei apa pentru a fi hidratata si pentru a avea o piele sanatoasa.

Evita dusurile fierbinti

Poate n-o sa-ti vina sa crezi insa pentru a evita uscarea pielii evita sa faci dusuri foarte fierbinti. Nu te gandi ca este bine sa faci dusuri reci, insa atunci cand te speli pe fata sau pe corp, fa-o cu apa calduta, in niciun caz foarte fierbinte. Un dus nu ar trebui sa dureze foarte mult. In orice caz, nu mai mult de zece minute.

Creme hidratante

Dupa fiecare dus, foloseste o crema de corp foarte hidratanta. Nu doar pielea fetei trebuie tinuta sub lumina reflectoarelor. Fa asta dupa fiecare dus si insista in zonele sensibile, brate, picioare si fata. Daca nicio crema nu-ti face fata atunci foloseste ulei pentru bebelusi.

Hidratare, hidratare, hidratare

Pentru a evita uscarea pielii in sezonul rece, trebuie sa-ti mentii pielea hidratata. Poti face asta in mai multe feluri. In primul rand ai grija sa bei necesarul de apa zilnic, aproximativ 2 litri. Apoi investeste intr-un umidificator. Acesta te poate ajuta foarte mult cand stai intr-o incapere foarte incalzita.

Renunta la sapun

Sapunul nu te poate ajuta in sezonul rece deloc. Acesta usuca pielea si mai mult. Sapunul care are si parfum in compozitia lui poate irita pielea. Foloseste in aceasta perioada un sapun lichid cu crema hidratanta in compozitia lui.

Ce mananci pentru o piele frumoasa

Dieta ta poate fi vinovata de felul in care pielea ta reactioneaza la vremea de afara. Se pare ca, rosiile, bauturile carbogazoase, ciocolata si unele condimente ajuta la uscarea pielii. Incearca sa renunti la ele si vezi daca asta te ajuta cu ceva.

Sursa: femeia.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: ,

1 comentariu la “Evita uscarea pielii in anotimpul rece”

  1. Gamine says:

    Nu cred ca voi putea renunta la dusurile mele fierbinti, insa voi incerca sa ma hidratez mai mult! 🙂

Scrie un comentariu: