Evenimentele Polirom si Cartea Romaneasca la Librex 2014

In perioada 12-16 martie 2014, va avea loc cea de-a XXII-a editie a Tirgului de Carte, Arta si Muzica LIBREX, eveniment ce se va desfasura la Palas Mall din Iasi. Desfasurat sub motto-ul „Primavara cartilor la Iasi”, Tirgul de Carte Librex s-a impus ca un eveniment cultural recunoscut, apreciat si asteptat de expozanti si de publicul iesean.

La editia din acest an, Editurile Polirom si Cartea Romaneasca vor fi prezente cu trei evenimente.

Vineri, 14 martie:

  • Ora 13.30-13.55, Palas Mall, Atrium nivel 0, Spatiul de evenimente I – Agora EX LIBRIS I

Lansare de carte: Sociologia religiilor. Credinte, ritualuri, ideologii de Nicu Gavriluta (Polirom, 2013)
Vor prezenta: Adrian Serban, director editorial al Editurii Polirom; Conf. univ. dr. George Bondor, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi; Lect. univ. dr. Ioan-Alexandru Tofan, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi

Volumul se impune atentiei specialistilor si cititorilor pasionati de stiinta religiilor prin varietatea subiectelor, bogatia informatiilor si ineditul unor interpretari. Autorul foloseste concepte, idei si teorii preponderent sociologice cu care sint analizate temele clasice si actuale ale sociologiei religiilor: marile religii ale lumii contemporane, societatile secrete si noile miscari religioase, toleranta si intoleranta, secularizarea si fundamentalismul religios.

Nicu Gavriluta este profesor doctor la Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politice, Universitatea „Al.I. Cuza”, Iasi. De acelasi autor la Editura Polirom: Mentalitati si ritualuri magico-religioase (1998), Culianu, jocurile mintii si lumile multidimensionale (2000), Antropologie sociala si culturala (2009), Sociologia sportului (in colab., 2010).

  • Ora 14.25-14.55, Palas Mall, Atrium, nivel 0, zona II de evenimente

Lansarea romanului: Urma de Adrian Alui Gheorghe (Editura Cartea Romaneasca, 2013). Vor prezenta: Paul Gorban, Nicolae Panaite, Cassian Maria Spiridon

Urma nu este cartea unui poet convertit la proza, ci e un roman scris dupa toate regulile genului. Subiectul e provocator: in inchisoarea de la Aiud, in anii ’60, apar urme suspecte pe zapada dintre pavilioanele intesate cu „politici”. Se declanseaza o ancheta. Marturiile sint halucinante: sotia unui detinut – desigur, e vrajitoare – isi poseda cu patima sotul, noaptea, in celula, calugarul Daniil, mort cu un an in urma, si Maica Domnului vin sa aline suferintele „banditilor”.

Adrian Alui Gheorghe, absolvent al Facultatii de Filologie din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, specializarea Limba romana-Limba latina; Doctor in Filologie din anul 2004 cu teza Tinerete fara batrinete si sentimentul tragic al timpului (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi); Cetatean de onoare al municipiului Piatra Neamt din anul 2005. Membru al Uniunii Scriitorilor din Romania.

Duminica, 16 martie:

  • Ora 14.00 -14.55, Palas Mall, Atrium nivel 0, Spatiul de evenimente I – Agora EX LIBRIS I

Lansarea volumului Strania energie a gindirii de Florin Gheorghita (Polirom, 2014).Va prezenta: Prof. Luminita Popa

Se spune ca intregul univers a fost creat prin puterea gindului si ca din cele mai vechi timpuri fiinte avansate spiritual, care stiau sa stapineasca aceasta forta, au venit pe Pamint pentru a ajuta omenirea sa evolueze. Ilustrindu-si expunerile cu numeroase exemple si fotografii, Florin Gheorghita ne ajuta prin aceasta carte sa facem un prim pas spre descoperirea uimitoarelor fenomene produse de energiile-gind.

Florin Gheorghita a publicat mai multe volume ce se ocupa de explicarea unor aspecte ale realitatii inconjuratoare aflate la limita cunoasterii umane si care s-au bucurat de un mare succes in rindul cititorilor. La Editura Polirom a mai publicat: Incursiuni in alte lumi (1999), Seniorii cosmosului (2001), Karma si taina reincarnarii (2004), Dezvaluiri din invizibil (2008) si Marile taine ale omenirii (2013).

INFO

www.polirom.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: