Evenimentele lunii martie, in Iasi

Evenimentele lunii martie, in Iasi dan puric maia morgenstern si altiiLuna aceasta, se reintalnesc cu publicul iesean actori indragiti precum Dan Puric si Maia Morgenstern. Dan Puric readuce in atentie, de aceasta data pe scena Teatrului “Vasile Alecsandri”, spectacolul “Vis”, in timp ce Maia Morgenstern va juca din nou in “Maitreyi”, tot in Sala Mare a Nationalului. Tudor Gheorghe va oferi pe scena aceluiasi teatru un spectacol in premiera, sub genericul “Ce-am avut si ce-am pierdut”. O premiera va fi lansata si de Opera, cu spectacolul de balet romantic “Giselle”.

* Pe 4 martie, incepand cu ora 19, in Sala Mare a Teatrului „V. Alecsandri” este programat spectacolul „Vis”, un one-man show oferit de catre inconfundabilul Dan Puric. Spectacolul este ironic la adresa unei societati mecaniciste, care uita de Dumnezeu si care isi faureste o noua valoare suprema din bani, faima si putere, cu tot ce aceasta societate are mai imbecil si mai stereotipic. Primele acte ale „Visului”abunda de comic, insa intr-un fel mai temperat si mai satiric, pe alocuri, decat o piesa ca, de exemplu, „Toujours l’amour”. Improvizatia este prezenta, intre acte, cand Puric „face bascalie” de spectatorii care au impresia ca s-a terminat spectacolul si se ridica aplaudand frenetic, parca usurati ca, in curand, vor pleca acasa. Biletele au fost puse in vanzare cu 60 lei si 80 lei.

* Pe 11 martie, scena Nationalului iesean va gazdui premiera spectacolului-eveniment „Ce-am avut si ce-am pierdut”. Concertul este bazat pe operele poetului si dramaturgului Marin Sorescu. Acestea vor fi transpuse in interpretarea inedita a maestrului Tudor Gheorghe si in acompaniamentul tarafului autentic format din Virgil Iordache (vioara), Floricel Gheorghe (tambal), Liviu Preda (braci) si Ionel Feraru (contrabas). Astfel, maestrul Tudor Gheorghe, care reuseste sa ridice sala in picioare la fiecare recital, isi continua neobosit actiunile de promovare si pastrare a valorilor culturii nationale. Spectacolele sale se adreseaza publicului de toate varstele: de la tinerii aflati inca pe bancile scolii si pana la cei trecuti de varsta intelepciunii. Biletele pentru spectacolul de la Iasi pot fi achizitionate cu 80 lei si 90 lei.

* Pe 13 si 16 martie, incepand cu ora 18:30, in Sala Mare a Nationalului iesean poate fi vizionata premiera „Giselle”. Este primul titlu din repertoriul clasic de balet pe care Opera ieseana il aduce in atentia publicului, productia putand fi realizata datorita faptului ca s-a marit echipa de balerini. Pe scena vor evolua in total 53 de balerini, artisti din ansamblul de balet al Operei, colaboratori permanenti si elevi de la Colegiul „O. Bancila”. Coregrafia este realizata, dupa cea clasica rusa, de maestrul invitat Mihail Motovilov impreuna cu sotii Dorina si Sergiu Cotorobai. Biletele s-au pus in vanzare cu 20 lei (balcon), 30 lei (stal) si 50 lei (loja).

* Pe 18 martie, incepand cu ora 20, pe scena Teatrului National din Iasi se va juca spectacolul „Maitreyi”, care are la baza o dramatizare dubla, realizata dupa romanul omonim de Mircea Eliade, cu interventii din „Dragostea nu moare”, de Maitreyi Devi. Este prima data cand aceste doua puncte de vedere se intalnesc pe o scena de teatru. Transpunerea scenica a acestei capodopere literare ii apartine regizoarei Chris Simion. Alaturi de Maia Morgenstern, care o va intruchipa pe Maitreyi la varsta de 60 de ani, vor evolua pentru public actorii Ailyin Cadir (Maitreyi la 16 ani), Vlad Zamfirescu (Mircea Eliade), Doru Ana (Narendra Sen) sau Anca Sigartau (Srimati Devi, mama tinerei). Biletele pot fi achizitionate cu 80 lei si 10 lei.

sursa: www.ziaruldeiasi.ro; autor: Loredana Oprea

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: