Evenimentele lunii februarie, in Iasi

Evenimentele lunii iasi concert lumini www.iasifun.ro

Luna februarie va fi destul de bogata din perspectiva evenimentelor culturale de anvergura.

Doua dintre cele mai apreciate trupe rock, Celelalte Cuvinte si Sarmalele Reci, vor concerta la Iasi, promitand prestatii live memorabile, in Underground Pub, pe 2 si 16 februarie. Totodata, doua premiere teatrale le va prilejui iesenilor intalnirea sau reintalnirea cu regizori sau actori reputati si foarte indragiti. Silviu Purcarete isi pune amprenta regizorala asupra comediei “Palaria florentina” de Eugene Labiche, in timp de Dan Puric, Ileana Stana Ionescu si Silviu Biris vor juca in comedia amara “Idolul si Ion Anapoda”, pusa in scena de Ion Cojar. Spre sfarsitul lunii, iesenii se vor putea bucura de un regal de balet clasic, in interpretarea artistilor de la Teatrul Mariinsky din Sankt Petesburg, dar si de un spectacol de poezie si muzica, in interpretarea maestrilor Grigore Lese si Victor Rebengiuc.

  • Pe 2 februarie, incepand cu ora 21, Celelalte Cuvinte, una dintre cele mai longevive trupe ale rock-ului romanesc, revine la Iasi. Calin Pop (voce, chitara), Marcel Breazu (chitara bas), Leontin Iovan (tobe), Tiberiu Pop (claviaturi) si Ovidiu Rosu (sunet) vor sustine un concert memorabil in Underground Pub. Dintre melodiile pe care le vor interpreta, amintim „Iarba prin par”, „Daca vrei”, „Armaghedon”, „Zmeie” si fabuloasa lucrare rock „Oglinda”, compusa din sase parti, cu o durata de 20 de minute. Intrarea costa 30 lei.
  • Pe 16 februarie, de la ora 19, in Sala Mare a Teatrului „Vasile Alecsandri” va fi lansata premiera „Palaria florentina” de Eugène Labiche, in regia maestrului Silviu Purcarete. Pe scena va urca aproape intreaga trupa de actori a institutiei, iar echipa de productie reuneste artisti consacrati precum scenograful Dragos Buhagiar, Vasile Sirli, director muzical la Disneyland Paris, si coregraful Florin Fieroriu. Alte trei reprezentatii ale comediei sunt programate pe 17, 22 si 23 februarie, tot de la ora 19. In functie de categoria locurilor, biletele pot fi achizitionate la urmatoarele preturi: 16 lei (balcon), 20 lei (stal, randurile 1 si 2), 22 lei (stal, randurile 14-18), 32 lei (stal, randurile 3-13) si 40 lei (loja, fara reduceri).
  • Tot pe 16 februarie, incepand cu ora 20:30, Sarmalele Reci va sustine in Underground Pub un concert menit sa marcheze implinirea a 20 de ani de existenta in peisajul rock-ului autohton. Iubitorii muzicii de calitate din Iasi vor avea prilejul sa fredoneze piese indragite de pe cele 9 albume lansate de trupa pana in prezent. In interpretarea membrilor acesteia – Zoltán András (voce), Emil Viciu (chitara), Lászlo Micea Horváth (clape), Vladimir Sateanu (chitara bas) si Gabriel Dragan (tobe) -, fanii vor putea asculta melodii precum „Tara te vrea prost”, „Gasca de la bloc”, „Maniac”, „Adrian Basescu”, „La televizor”, „Cocktail Molotov” sau „Nu mai fac”. Intrarea la eveniment costa 20 lei.
  • Pe 18 februarie, de la ora 19, Dan Puric va evolua pe scena Teatrului „V. Alecsandri”, in comedia „Idolul si Ion Anapoda”, regizata de Ion Cojar dupa un text al dramaturgului G.M. Zamfirescu. “Este un fel de «Pygmalion» al lui George Bernard Shaw, in dimensiune romaneasca. Este teatru, in cel mai frumos sens clasic, care strange in sine armonie, echilibru si face bine publicului”, considera Dan Puric. Din distributie fac parte, de asemenea, actorii Ileana Stana Ionescu, Ileana Olteanu/Cesonia Postelnicu, Irina Cojar, Silviu Biris, Alexandru Hasnas, Afrodita Androne/Erika Baiesu. Biletele au fost puse in vanzare cu 80 lei si 100 lei.
  • Pe 25 februarie, tot de la ora 19, Sala Mare a Nationalului iesean va gazdui un spectacol de muzica si poezie, in interpretarea a doua mari voci ale scenei romanesti. Sub genericul „Lumina lina”, Victor Rebengiuc si Grigore Lese vor oferi o noapte tainica sub semnul liricii lui Ioan Alexandru. Apreciatul actor de la Teatrul Bulandra va recita cele mai frumoase texte ale poetului, care se vor impleti cu unele dintre cele mai tulburatoare hori cantate de indragitul rapsod din Tara Lapusului. Biletele pentru acest spectacol au fost puse in vanzare cu 70 si 80 lei.
  • Pe 26 februarie, de la orele 17 si 20, balerini ai Teatrului Mariinsky din Sankt Petersbourg vor oferi pe scena Teatrului „V. Alecsandri” un regal de balet rus clasic. Balerinii celebrului teatru vor prezenta un colaj artistic care reuneste „Lacul lebedelor”, „Spargatorul de nuci” si „Frumoasa din padurea adormita”, cele mai cunoscute opere ale compozitorului Piotr Ilici Ceaikovski. Biletele pot fi achizitionate cu 125 lei si 100 lei.

sursa: www.ziaruldeiasi.roAutor: Loredana Oprea

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: