Evenimentele Editurii Doxologia de Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva 2016

afis-conferina-12-oct

Două conferințe susținute de invitați din Cipru, promoții la cele mai noi apariții editoriale și reduceri de preț la standul de la a II-a ediție a Târgului de Cărți și Arte Frumoase „Arca lui Gutenberg” sunt surprizele pregătite de Editura Doxologia de Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva 2016.

Anul acesta, pelerinii care vor veni la Iași se vor putea închina şi la moaştele Sfântului Cuvios Neofit Zăvorâtul, aduse de la Mănăstirea Sfântul Neofit din Pafos, Cipru. Cu acest prilej, Prof. Hristos Oikonomou și Prof. Nikos Nikolaidis din Cipru vor susține două conferințe. În cadrul primei conferințe va fi prezentată și Seria de Opere Complete (în 5 volume) Sfântul Neofit Zăvorâtul din Cipru apărută la Editura Doxologia.

Seria de lucrări cuprinde următoarele volume: I. Zece cuvinte despre poruncile lui Hristos. Cincizeci de capete; 2. Cateheze; 3. Panegirice; 4. Tâlcuire la Hexaimeron. Tâlcuire la Psalmi şi la Ode. Tâlcuire la Cântarea Cântărilor; 5. Tâlcuirea canoanelor la cele Douăsprezece praznice împărăteşti; Cuvinte; Despre arhieria lui Hristos; Despre Duhul Sfânt şi la Sfânta Cincizecime; Cartea minunii Dumnezeieşti; Epistole. Traducerea a fost realizată din greaca veche de Laura Enache, fiind nu doar prima traducere în limba română a scrierilor Sfântului Neofit, cât şi prima traducere într-o limbă modernă a operei sale integrale. Ediţia integralei „Sfântul Neofit” a fost îngrijită de Pr. Dragoş Bahrim (directorul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare”, Iaşi).

Pentru a marca acest eveniment editorial unicat în spaţiul teologic european, Editura Doxologia organizează două conferinţe susţinute de doi dintre membrii echipei cipriote care au lucrat la ediţia după care s-a realizat traducerea românească. Prima conferinţă, pe tema „Sfântul Neofit Zăvorâtul şi opera lui”, va fi susținută de Prof. Hristos Oikonomou, miercuri, 12 octombrie, la ora 17.00 la Muzeul Unirii din Iași.

A doua conferinţă, pe tema „Referințele Sfântului Neofit Zăvorâtul la monahismul ortodox”, va fi susținută de Prof. Nikos Nikolaidis, joi, 13 octombrie, tot la Muzeul Unirii, de la ora 18.00.

afis-conferinta-13-oct

O altă surpriză pregătită special de Editura Doxologia pentru Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva 2016 este legată tot de volumele dedicate Sfântului Cuvios Neofit Zăvorâtul. Astfel, în perioada 10-16 octombrie Seria de Opere Complete (în 5 volume) Sfântul Neofit Zăvorâtul din Cipru, dar și cărțile Sfântul Neofit Zăvorâtul din Cipru de Gheronda Iosif Vatopedinul și Omilii la Maica Domnului de Sfântul Neofit Zăvorâtul din Cipru vor putea fi cumpărate la prețuri speciale, acestea având reduceri între 30 și 40%.

De asemenea, Editura Doxologia își așteaptă vizitatorii la standul său de la Palas Mall Iași, din cadrul Târgului de Cărți și Arte Frumoase „Arca lui Gutenberg” – ediția a II-a, în perioada 14-18 octombrie 2016. O ofertă editorială bogată pentru adulți și copii, cărţi de teologie şi spiritualitate, credinţă ortodoxă, poezie şi proză creştină, lucrări științifice, noi apariţii editoriale și reduceri de preț, sunt doar o parte din propunerile Editurii Mitropoliei Moldovei și Bucovinei pentru acest târg.

 

Editura Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, continuatoare a activității marilor ierarhi cărturari ai Moldovei, Varlaam, Dosoftei, Veniamin, caută să răspundă necesităţilor contemporane, aşa cum înaltele figuri eclesiastice amintite au căutat să o facă la vremea lor. 

INFO

Editura Doxologia

www.edituradoxologia.ro

www.facebook.com/Editura.Doxologia

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Rock’n’Iasi Open Air

Bʟᴀᴄᴋ Gʟᴜᴇ: the great return | Time Out

My Salinger Year | Anul meu la New York | Cinema Ateneu

Otto Barbarul | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: