Evenimentele culturale atrag turiști din străinătate în principalele orașe din România. Iasul nu e pe lista!

Logo tripsta 800x200

România se bucură de o recunoaștere în creștere pe scena culturală internațională, participând la principalele competiții și festivaluri și primind premii importante. În același timp, marile evenimente culturale locale atrag an după an turiști și pasionați de cultură din străinătate în principalele orașe care organizează astfel de festivaluri.

Tripsta  s-a uitat care au fost europenii care au decis să vină în România ca să participe la principalele evenimente locale din această perioadă și la felul în care și-au planificat călătoriile.

Principalele alegeri ale străinilor: TIFF, FITS și Festivalul George Enescu – dar cine a ales ce anume?

După cum s-a întâmplat și în anii precedenți, marile evenimente culturale au atras mulți turiști în orașele din România. Cele mai căutate anul acesta au fost TIFF (Festivalul Internațional de Film Transilvania) organizat între 27 mai -5 iunie în Cluj-Napoca, FITS (Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu) care a avut loc între 10-19 iunie în Sibiu și Festivalul George Enescu, care va avea loc între 3-25 septembrie în București și deja a atras multe rezervări din partea străinior pentru acea perioadă.

În cazul TIFF, cei mai mulți străini care și-au rezervat călătorii anul acesta la Cluj-Napoca pentru festival au fost din Polonia (Cracovia), au avut o vârstă medie de 36 de ani și au cheltuit în medie 148,67 Euro pentru această călătorie, pe care au planificat-o și rezervat-o cu o medie de 28 de zile în avans.

FITS a atras turiști în principal din Germania, cele mai multe rezervări pentru perioada festivalului fiind făcute de către călători din Munchen, Germania, urmați de austrieci venind de la Viena, germani călătorind de pe Koln-Bonn și norvegieni venind de la Bergen. Au cheltuit în medie 347,34 Euro pe călătorie, au avut o vârstă medie de 38 de ani și au petrecut în medie 5 zile în vacanța de la Sibiu de pe perioada festivalului.

Festivalul George Enescu, unul dintre cele mai cunoscute și apreciate festivaluri organizate în capitala București, a înregistrat deja multe rezervări realizate de străinii care și-au planificat o călătorie în România pentru acest eveniment.  Aceștia și-au planificat călătoriile cu o medie de 92 de zile în avans, au o vârstă medie de 39 de ani, au cheltuit 217,28 Euro în medie pe această călătorie și și—au planificat o ședere mai lungă pe durata evenimentului, media fiind de 7 zile.

De unde vin? Majoritatea sunt greci care sosesc de la Atena (20%), urmați de călători pasionați de muzică din Praga (12,3%), Istanbul (6.15%), Tel Aviv (6.15%) și Stockholm (6.15%).

 

În 2005, doi antreprenori talentați au lansat în Atena, Grecia, unul dintre punctele cele mai fierbinți ale turismului international, un start-up numit initial travelplanet24. În prezent, agenția de turism online tripsta este unul dintre cei mai mari și mai cunoscuți lideri ai industriei de profil. Brandurile noastre – tripsta, airtickets și travelplanet24 – sunt preferate de peste un milion de turiști loiali din 45 de piețe internaționale pe care compania operează în prezent.

INFO

www.tripsta.ro

PE ACEEASI TEMA:

Tur dedicat Unirii Principatelor Române

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: