Evenimente religioase în acest sfârșit de săptămână în Arhiepiscopia Iașilor, 27-27 septembrie 2015

afis_tanarul_botosanean

În perioada 25-27 septembrie 2015 vor avea loc în Arhiepiscopia Iaşilor mai multe evenimente religioase.

Seria de evenimente va debuta vineri, 25 septembrie a.c., la Botoșani, cu întâlnirea „Tânărul Botoșănean”, care va avea tema „Tinerii de altădată – modele pentru tinerii de azi: Părintele Paisie Olaru și Părintele Cleopa Ilie”. La eveniment sunt așteptați peste 400 de tineri din Mitropolia Moldovei și Bucovinei, întâlnirea venind în continuarea Taberei de la Nemțișor și a celorlalte întâlniri mari organizate de asociații de tineret din zona Moldovei.

Tinerii vor participa pe parcursul a trei zile la activităţi religioase, culturale, de cunoaştere și de recreere cu scopul de a dobândi noi prieteni, noi abilităţi şi puţin timp pe care să-l înveşnicească. Întâlnirea este organizată de Asociația Tinerilor Ortodocși Români – Filiala Botoșani, în colaborare cu Protopopiatul Botoșani

Următoarele evenimente vor avea loc duminică, pe 27 septembrie.

Primul eveniment va avea loc în dimineața zilei de 27 septembrie: o slujbă misionară săvârșită de Preasfinţitul Calinic Botoşăneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor. Aceasta va avea loc în parohia Albești, filia Rediu, Protopopiatul Pașcani, prilej cu care se va sfinți Casa socială din filia Rediu. Parohia Albești este situată la 50 de km de Iași în apropierea orașului Târgu Frumos.

biserica_chiriteni

Tot duminică, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, în cursul dimineții va săvârși Sfânta Liturghie și va sfinţi noua biserică cu hramul „Sfântul Nicolae” din Parohia Chiriţeni, Protopopiatul Ceahlău. Punerea pietrei de temelie şi sfinţirea locului pentru această biserică s-a săvârşit la data de 29 august 2006.

asezamant_galu

În după-amiaza zilei de 27 septembrie, IPS Teofan va fi prezent în Parohia Galu, Protopopiatul Ceahlău, unde se vor sfinți Casa socială „Adormirea Maicii Domnului” şi casa parohială din localitate. Construcția complexului parohial din Galu, format din casa parohială şi aşezământul social, a început acum şase ani de zile.

INFO

www.doxologia.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: