Campionat de gătit în aer liber, concurs de dans pentru copii și tărg de antichități, la Palas Iași

Palas-iasi-foto-2014

Un final de săptămână cu numeroase evenimente interesante îi aşteaptă pe ieşeni şi nu numai, atât în Palas Mall, cât şi în aer liber, în parc: târg de antichităţi, concurs de gastronomie, competiţie naţională de dans pentru juniori, expoziţie de inventică, demonstraţii de capoeira, zumba şi fitness.

O nouă ediţie a Târgului de Artă şi Antichităţi se va desfăşura în perioada 23 – 25 mai 2014, la etajul întâi al Atriumului Palas Mall. Colecţionari din toată ţara îi aşteaptă pe pasionaţi cu o gamă variată de obiecte înnobilate de trecerea timpului: argintărie, numismatică, filatelie,tablouri, statuete, bijuterii, piese de mic mobilier, cărţi, ceasuri de colecţie (de masă, de şemineu, de buzunar, de mână), porţelanuri şi multe altele.

Sâmbătă, în parcul Palas se va da startul unui concurs de gastronomie, care îi va încânta pe gurmanzi şi nu numai. Cupa Moldovei în Gastronomie 2014 se va desfăşura în week-end şi va include numeroase întreceri pentru profesioniştii în domeniu. Printre principalele atracţii pentru public se numără: Campionatul Naţional de Pizza, Campionatul Naţional de Paste,Pizza Freestyle, Pizza Master Show, sesiuni de degustări şi parada somelierilor. În cele două zile, publicul este invitat să admire măiestria specialiştilor la probe spectaculoase de acrobaţie cu aluat: Pizza Freestyle, la care va participa campionul mondial din 2012, Pizza Chef Dan Leicu. Programul va include şi competiţii de preparat pizza şi paste, demonstraţii de pizza la metru, pizza desert sau vegetariană, sesiuni de degustări şi traininguri, de unde cei interesaţi pot afla noi reţete delicioase. Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ împreună cu Zahăr Mărgăritar, competiţia fiind certificată de către World Association of Chefs Societies.

Sâmbătă, de la ora 10.00, în Atriumul Palas Mall va avea loc festivitatea de premiere a campionatelor sportive din cadrul proiectului „Artiştii în mişcare” al Universităţii de Arte „George Enescu” Iaşi, însoţită de o demonstraţie de scrimă, jianzi, capoeira, tai chi, Qwan Ki Do şi Aikido.

Persoanele interesate de invenţii şi ştiinţă pot vizita până sâmbătă inclusiv cea de-a VI-a ediţie a Expoziției Europene a Creativității și Inovării EUROINVENT.

Duminică, de la ora 10:00, Atriumul se va transforma în ring, cu ocazia „Star Dance”,concurs naţional de dans sportiv şi pe formaţii. Vor participa peste 1.000 de copii din toate judeţele ţării şi din Republica Moldova, cu vârsta cuprinsă între 3 şi 17 ani. Talentaţii concurenţi vor dansa solo, în perechi sau în formaţii, diverse stiluri de dans, precum samba, rumba, slow fox, vals, dar şi balet sau chiar gimnastică. Concursul este organizat de Asociaţia Club Sportiv Palatul Copiilor Iaşi.

Week-end-ul se va încheia la Palas cu o demonstraţie antrenantă de zumba, fitness şi aerobic, oferită de Unirea SPA. Sesiunea de mişcare va avea loc în piaţeta principală din parc, de la ora 16:00.

INFO

www.palasmall.ro

www.palasiasi.ro

www.facebook.com/palasiasi

pr@palasiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: